Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz FoxiestFox #78215 üzenetére

    Ezt szomoruan hallom. Az ESS 1688 a korabbi, 8 bites, csak SB Pro kompatibilis mukodesre kepes 688 utoda, aminel meg diszkrit chip volt kulon az OPL3 (nyilvan olcso kartyakra, OPL3 klon, dragabb kartyakra igazi YMF262 kerult). A 1688 ezt a szintet novelte tovabb ugy, hogy integraltan tartalmazza az FM szintit (ESFM, ami egesz jo YMF262 klon, illetve nativ modban meg tobb operatort tartalmaz) es 16 bites, 44.1kHz full-duplex mukodesre is kepes. Ha ki van kapcsolva a kartya erositoje aramkore (*), akkor semmi panasz nincs a hangminosegere. Nekem az Aladdin is szol vele (semmit nem talaltam, ami se anno, se most ne szolalt volna meg), illetve, a Gravis UltraSound Extremen is ES1688 van a GF1 aramkorok mellett.

    Ez a kartya egyebkent tobb fajta valtozatban keszult. Volt egy ennel olcsobb valtozat, ahol a jobb felso blokk nagyresze is hianyzik (a Philips TDA1517P az erosito), az az erosito nelkuli valtozat, amely csak line-out csatlakozassal rendelkezik (nalam a JP1 jumperrel lehet kiiktatni az erositot). Az en kartyamon van egy DC csatlakozo, (felulrol a masodik csatlakozo), ahova az aktiv hangfalat lehetett dugni (sok aktiv hangfalhoz nem jart "adapter", es a hangkartyabol kapta az aramot es a hangot is), de volt egy olcsobb valtozat, ahol ez is hianyzott. Illetve, volt belole egy vegtelen penzbe kerulo valtozat, ahol a bal felso blokk elemei is megvannak, mert ami nekem ott nincs, az pont a Wavetable szinti resze a kartyanak. Egyebkent ez a kartya, full MPU-401 kompatibilis, es az SB16 csaladdal erkezett hanging-note problemaval sem rendelkezik.

    A gyarto a valamikori Multiwave Innovations, a kartya pedig az AudioWave 16 Plug & Play nevet viselte, a Wavetable resszel ellatott verzio volt az AudioWave 32 Plug & Play.

Új hozzászólás Aktív témák