Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz DarthSun #90795 üzenetére

    Jó, mondjuk tegyük hozzá, hogy emlékeim szerint "envagyok" fórumtárs Ausztriában dolgozik. Én is ott szoktam (az elmúlt 3 évben, ha épp nem itthon vagyok).
    Ott azért simán össze lehet hozni havi netto 800-950 ezret, aminek ha csak a felét használod fel (legyen 400K), is van egy komoly alap platformod (mondjuk egy 12th gen I5, penge lappal és 32GB DDR5) a köv hónapban meg VGA és táp hozzá. És ez megmaradó előny, vagyis nem tűnik el. Tehát ha mondjuk 3 hónap alatt összeszedsz egy I7 12th gen, 64GB DDR5, RTX3080 konfigot és az a tied sok évig. És nem gyenge ...
    És igen, nekem is volt tavaly Bregenzben, hogy mikor az erős szél a hóport hordta az arcomba, miközben 4km-t gyalogoltam a munkahelyemre reggel 6-kor, tudván. hogy ma is 12 órázok, na akkor azt mondtam : ma a +16GB RAM árát keresem meg. És ez erőt adott. Egy másik nap az 1TB M2 SSD-re gondoltam így.
    De van egy RTX3080-am (10GB) egy RTX3060-am (12GB), egy RX570 8GB-om. Ezek se ingyen jöttek. De nem ám ... (1-2 éve mindez a "gyűjtemény" kb elképzelhetetlen lett volna.)
    Ettől még teljesen igazad van, túl gazdag az átlaghoz, és lazán hangzik, hogy egy nap alatt megvan 16GB RAM ára, mert itt keleten (Hajdú-Bihar) khurávra nincs meg még nettoban (tehát semi másra nem költesz) sem. De amikor németben fesztiváloztam, ok, 12 óra, sátor, de 3 nap alatt 150 ezer ft volt meg. Netto haszonban, tehát ebből a kaja, pia, cigi már kiment, és ez maradt.

    Persze nem ez a normál sajnos, itt keleten pl még mindig nem tudunk szabadulni a 130K nettottól és ezt emelni (ezért is van, hogy "rendes" munkahelyet nem, csak vállalkozást csinálok) amiből persze 1 év egy rendes alap platform (alaplap + CPU + RAM). És akkor még hol van a VGA, táp, SSD?
    Szóval pont megértelek. Téged is. envagyok fórumtársat is.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák