Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    Összedobtam délután a rendszert (Strix X570-E + 5800X + Corsair Vengeance LPX 3000 C15), bár az LF II 360 szerelésnél azért megálltam picit, mert elbizonytalanodtam melyik likat használjam.
    Kryonaut pasztát most használtam először és elég tré a terülése. Kezemre ragadt mint állat, de a procin babusgatni kellett, hogy terüljön és ottmaradjon ahol kell ill. ne legyen túl vastagon sem. Remélem azért sikerült rendesen elkennem

    Sajnos a Vega64 LC hűtőradiját nem tudom felfogatni hátra, mert a Freezer csövezése útban van (optikai meghajtókat kidobva és a 360-s radit megfordítva vagy a házban alulra rakva lesz megoldva, de erre alszom még előbb)

    Lényegében gyorsan megvoltam a szereléssel, de az alaplapi logonál meg is állt a mutatvány. Szépen lecsippantott egy rövidet a lap, de BIOS-ig sem sikerült eljutni.
    CMOS reset után memóriát pakolgattam a foglalatokban, szomszédot is átrángattam egy memóriával (1600AF cucca van), mindent lehúztam a lapról, blokkot is leszedtem a prociról és ismét szoptam az újra pasztázással, de csak nem akart tovább menni.

    Minden mindegy alapon laptopon formáztam egy FAT32-es pent és rápakoltam a 3001-es BIOS-t, amivel flashback-eltem egyet és ezzel a verzióval már hajlandó volt rendben elindulni.

    No itt ittunk is szomszéddal 2 pálinkát, meg némi sört :B

    BIOS-ban alapból 1.46...1.47 feszt láttam, emiatt dobtam is rá mínusz offsettel 0.1V-ot és restart után már 1.36V környékét mutatott BIOS-ban.

    Win10 megy rendben, bár ez még az inteles konfigból maradt, de a korábbi konfig szétszerelése előtt az összes inteles hardvert az illesztőprogramokkal leszedegettem eszközkezelőből. Eddig OK, de majd meglátjuk később mit mutat. (Régi konfiggal az újabb aida verziók rejtélyes kékhalált okoztak véletlenszerűen, ha el volt indítva, kíváncsi vagyok itt a tesztelgetés alatt tapasztalom-e ugyanezt vagy esetleg az új HW miatt már nem lesz hozzá szerencsém :B )

    Még semmi extra terhelést nem kapott a rendszer, mindössze Aida-val néztem egy cache+memória tesztet (itt 4850 MHz-et láttam HWInfoban a magoknál). Tudtam, hogy nem a legfainabb a Venge LPX és csak 70ns-ot tudott felmutatni :)

    Szétnéztem BIOS-ban, de 2-3 beállításhoz nyúltam csak: ahol Optimized beállítást lehetett választani, ott azt megtettem illetve a ventikezelést állítottam be Qfan-nal, hogy csöndben legyen.

    Így netezgetés közben 40 fok magasságában van az 5800X

    HWInfoban az alaplapi szekcióban sok értéknél csak általános elnevezések vannak

    Ez később fog esetleg változni, fejlődni?
    A Donnie által berakott képen [link] szépen írva van minden sornál mi-micsoda

    [ Szerkesztve ]

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák