Új hozzászólás Aktív témák

  • paprobert

    senior tag

    válasz Petykemano #58139 üzenetére

    Ritka hogy ilyet mondok, de ez az AdoredTV videó egy elég jó eszmefuttatás. Ha a néhány alap információ amire építi az egészet igaznak bizonyul, akkor ez telitalálat.

    Nem tudjuk hogy jár-e, és ha igen, milyen hátránnyal a chipletezés GPU-nál. Elvégre ez egy más terep mint a CPU-k, itt a sávszélesség a lényeg, és a késleltetést el lehet engedni. Az utóbbi segíthet a fogyasztás szinten tartásában, de először látjuk itt alkalmazva.

    Illetve AdoredTV készpénznek veszi, hogy feldolgozó-limitáltság miatt nem ment az AMD a több rétegű cache irányába.
    Erre rákontráznék, elképzelhető hogy pont amiatt nem, mert van egy masszív bottleneck a jelenlegi architektúrában a chipletezés miatt, és nem is tudna gyorsulni, ezért nincs értelme a stacking-nek.

    Tény, hogy az AMD nagyjából 2-2.5x nagyobb GPU-t is tud hozni a jövőben, míg az NV csak 1.3x-t, a reticle limit miatt ezen a node-on. Viszont arról is voltak hírek, hogy az NV előre menekül a gyártástechnológiában, már van egy jelentős RT előnye, és nem kell félteni a DLSS3 marketing fegyverként való használatában.

    Szóval ha be is beigazolódik Jim jóslata, már kész a zöldek mitigációs stratégiája.
    Az RDNA papíron mindig jelezte, hogy potens a mögöttes technológia, de mostanában érkezett csak el oda, hogy a fél generációnyi hátrányt előnyre cserélje.

    [ Szerkesztve ]

    640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

Új hozzászólás Aktív témák