Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz PuMbA #59947 üzenetére

    " sok dologból semmi nem lett, például ... IGP-s APU"
    Már hogyne lett volna ebből semmi? Most is ilyenről írok, vézna 15-22W-os Ryzen 5 4650U, és nagyon jó benne az integrált RX Vega 6 [link] , pedig ez kb a legkisebb kiadása. Régi játékok is szépen elketyegnek rajta reális elvárások mellett, teljesen jó alternatívája a régi dedikált belépő GPU-knak, töredék fogyasztással. Erre még a friss Renoir APU-val rátettek egy nagy lapáttal az RDNA2 IGP-vel [link] , és idén is várható egy újabb komolyabb előrelépés a Phoenix APU személyében RDNA3-al, pl. 7940HS [link] .

    "odamegy a fejlesztőkhöz, hogy na tessék szépen használni ..."
    ...ezt a black-box DLL-t, ami 'véletlen' letérdelteti a konkurens és előző genes saját termékeket is. Ez ám a fejlődés... ;] :P

    "az AMD ne mondja, hogy "For the gamers", mikor semmit sem tesz a VGA piac jobbá tételéhez"
    Mantle, DX12, konzolok, OpenGPU projektek... Van azért néhány igen erős pont, amit letettek az asztalra ezen a téren. :K Igazából a kedvezőbb áron gyártható Navi31 is jobb lehet a piacnak, mint az óriási, és ezért szükségszerűen jóval drágábban előállítható monolitikus Nv szörnyek. Persze, jó dolog a chart tetején látni az RTX4090-et, de azért a legtöbb játékosnak szvsz nem realitás annyi pénzt VGA-ra költeni, amennyibe egy ilyen holmi kerül, 1600$ MSRP nem kevés pénz. Sokkal 'józanabb' csúcs-termék a Navi31, ami még mindig igen drága (899$ illetve 999$ MSRP), de az inkább fog tudni kicsit lefelé menni MSRP-ben, mint a 4090. Arról nem is beszélve, hogy a Navi32-ből is még remélhetőleg egy egész jó ár/érték arányú kártyát össze lehet majd legózni. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák