Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz PuMbA #59952 üzenetére

    De konzumer téren valóban szinte semmilyen hatás nem csorgott se föl, se le.
    az APU nem hozott compute áttörést, nem fut IGP-n a grafikus driver
    HIába használ a konzol közös címteret, nem jelent meg nagy APU hardver, ami akár teljesítmény, akár árazási előnyt jelentene
    És hatékony IGP-GPU együttműködés sincs, vagy nem jelentős, nincs penetrációja.

    Bizonyos szempontból szerintem a Mi300 lesz itt majd a vízválasztó.
    Több ilyen szuperszámítógép, vagy más számítóközpont talán elindíthat valamiféle szoftveres lecsorgást, vagy mindshare-t. Nem feltétlenül az AMD felé, hanem a közös címtérrel rendelkező CPU-GPU kombinációk felé. Az a gyanúm, hogy erre programozni kell.

    (Anno pl az adatbáziskezelők esetén sem volt minden esetben egyértelmű és nagyon látványos haszna az SSD-knek. Persze volt, de nem annyi, amennyit az iops/mbps értékek alapján vártál volna. Erre néha az volt a magyarázat, hogy az adatbáziskezelő lekérdezés-optimalizáló algoritmusa egy statikus érték alapján árazta be a lemezhez nyúláshoz szükséges idejét és nem tudott azzal kalkulálni, hogy milyen lemez van alatta)

    PErsze lehet, hogy mire ez révbe érne, addig már beérik a CXL is és akkor azt, hogy egybetokozott vagy nem egybetokozott eszközt érdemes-e használni a mindenképpen közös címtérrel dolgozó szoftver alá az attól függ függni, hogy melyiken hogy fut, az alacsonyabb késleltetésű adathozzáférést, vagy a nagyobb számítási kapacitást preferálja-e.

    [ Szerkesztve ]

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák