Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    Na, végül eljött amire vártam, végre megérkeztek a friss GPU-k a $100 alatti szegmensbe.
    Vagy valami ilyesmi...
    RX 6300
    [link]

    Ez egy az N6-on készülő 107mm2-es Navi24-ből jócskán vágott minimalista változat - rendkívül kedvező fogyasztással és olcsó hűtéssel. $60-ért.

    Na szóval végülis valami olyasmi történik szép lassan, amire számítottam, amit vártam, hogy elkezdenek érkezni majd kártyák rendkívül dzsunka (olcsó) kialakítással, hűtéssel (ámbátor nem feltétlenül arányosan visszavágott TDP kerettel és teljesítménnyel, nehogy a süvítést elkerüljük) rendelkező kártyák - alacsony áron.
    (Valószínűleg hasonló változás meg fog történni Nvidia oldalon is, a brutál böhöm nagy hűtőket egy Slim sorozattal le fogják majd váltani szolídabbbakra, amit majd olcsóbban is adnak majd valamivel)

    Viszont álljunk meg egy-két prohardveri szóra!

    - Abu azzal magyarázta az AMD piaci részesedésének bezuhanását, hogy felhagytak a Polaris 14 gyártásával, amiből eddig az ilyen prüntyögőket készítették. Ha ezek a kártyák mostanság kerülnek OEM kézbe, akkor azt kéne majd látnunk, hogy az AMD piaci részesedése helyreáll.

    - Máskülönben meg ez a kártya annyira kicsi és gyenge, hogy ezt a teljesítményt tényleg tudhatja akár a Rembrandt, de a Phoenix biztosan. Tehát erre a kártyára - főleg mivel már az új AMD procikban is van IGP - kinek van ténylegesen szüksége? Mi van azzal a narratívával, hogy nemhogy ilyen, de még Navi23 szintű (nyilván persze generációról generációra ezt a szintet szintén mindig upgradelni kell) kártyát se fog már senki gyártani, mert kiszorítja az APU.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák