Új hozzászólás Aktív témák

  • kalman7

    csendes tag

    válasz mdk01 #1088 üzenetére

    Olyat szeretnék csinálni, hogy ami látszik, az széles egybefüggő anyag legyen, szép rajzolattal. Nem akarom felaprítani, tehát marad a keresztbe lécezés.

    Milyen arányokat javasolsz? Az ajtó ugye 30x30 cm. Vastagsága 20mm körül lenne jó, de gyanítom a végén vastagabb lesz. Azért azt nem szeretném, ha azt mondanád, hogy a 20mm-es front anyag mögé szintén 20mm-es kereszt anyagot ragasszak. Valahol a kettő közé hova lőnéd be a vastagságokat? A kész ajtó belső lapját körbemarom, hogy az a rész a korpusz közé csukódjon, a külső lap pedig rácsukódjon a korpuszra. Szóval nem baj ha vastagabb az ajtó 20mm-nél, de azért 40mm az túlzás.

    A merevítő réteget teljes felületben lenne jó csinálni, hogy azért belülről se legyen csúnya. Persze az is 2 db 15 centis deszkából lenne igazán szép, de ha fontosnak tartod, azt már hajlandó lennék keskenyebb anyagokból összeforgatni.

    A színe oldal: próbálom megbeszélni egy ügyes barátommal, hogy palló anyagot fűrészeljen lapjában ketté és mint egy könyvet kinyitva teszem egymás mellé a két részt, így a mintázat azonos lesz (vagy éppen szembe fordítom, hogy oda-vissza mintázatot adjon). Itt még attól félek, hogy lehet akármilyen jól szárítva, egy 5 centis anyag közepe sose szárad ki rendesen. Kettévágjuk és elkezd vetemedni. Ezzel kapcsolatban tapasztalat?

Új hozzászólás Aktív témák