Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Speciali #11017 üzenetére

    "Nem tudom mennyit érhet a gyalugép,"

    Nem tudom én sem a használt gépárakat, csak úgy sejtegetem. A metebó vastagoló a Vén-szer-nél most br. 180. Ha most döglene be a gyalum, mint 3 éve, 120-at biztosan lázasan adtam volna érte - annál jóval többet veszítettem én, hogy majd 3 hónapig állt a termelés.

    Igen, tudom, hogy kicsit nevetségessé is tettem magam ezzel a vásárral. Tudod, utálom én ezt a márkát, mint a bűnt, de ha valaki megélt már olyat, hogy épül a vállalkozása szépen, és egyszercsak le kell ülnie a seggére, és ücsörögni rajta három hónapig egyvégtében, az megérti, hogy letoltam a torkomon az utálatomat. (Meg is jegyeztem kifizetéskor, hogy ezt a gépet már a megvételekor kellő ellenszenvvel babrálom.)
    A Festo garanciára a nagy kapkodásban nem tértünk ki. Ha van neki még - én meg se néztem a gyártás dátumát, csak annyit konstatáltam, hogy az enyémnél fiatalabb gép, mert már az új rendszerű illesztőpecek van rajta - helybeli a fiú, biztosan nem tagadja meg a segítséget. De engem az megnyugtatott, hogy a Domino maróm már hatodik éves, szerintem egy léptékkel többet dolgozik, mint egy átlag asztalosműhelyben dolgozna, és még sose látott szervizműhelyt.
    Systainerben kaptam, persze. Mondjuk én nem csinálok fétist az ilyesmiből, nem a csomagolásával dolgozok én :N , hanem azzal, ami benne van. Nem is szoktam helyszínre kiszállni, nem szabad nekem más profilú munkába is belekapni, mert könnyen az asztal alá eshetek két szék között.
    Köszi a linkeket, Debrecenben majd megállok egy bámészkodás erejéig ebben az üzletben.

    Soká:

    Tulajdonképpen nem is alkudtam, csak megkérdeztem, hogy ez az utolsó ára? Azt válaszolta, hogy nem. Mondtam, hogy akkor mondja ki azt az utolsót, amiből már nem tudnék alkudni, mert én nem szeretek alkudozni. 120-at mondott a kettőre együtt. 280 Euro volt a zsebemben, és adtam hozzá 40 e HUF-t - így jött ki a 117. A porelszívó csonk miatt hazaérvén visszatelefonáltam, mert azt nem találtam rajta itthon. Azt mondta, megkeresi, ő nem használta. (?) Ha megtalálja, akkor odaadom még azt a 3 ezer pénzt, amit elengedett az utolsó árból, mert még a gondolata is zavar, hogy így egy kicsit olyan cigánykodós volt a figura részemről.
    A srác asztalos egyébként. Elindult a tömör fenyő bútor irányába, de nem talált rá piacot. (Te jutottál eszembe Jimmy, hogy másodmagaddal se bírod azt a szegmenst, mert jó az árképzésed.)Aztán profilt váltott, mert a bútorlapra azóta is jó piaca van. Ilyen a világ.
    De most már veszélyesen kiköltekeztem erre az évre.
    Igen, a fiú szept. 1 óta árulja a gépeit. A Domino híján el is adott minden szemrevaló dolgot, már csak egy zöld Bosch marója maradt, és egy (nekem ellenszenves) Hitachi szalagcsiszoló. (Nem is értettem, minek kellett neki az a drága szalagcsiszoló, mikor ott volt a Rotex?)

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák