Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #11021 üzenetére

    "Kíváncsi leszek a tapasztalatodra azzal a vastagolóval kapcsolatban! "

    Arra én is kíváncsi leszek! :D
    Azért mertem megvenni, mert Takee27 fórumtárs évek óta ilyennel gyalul, és nem panaszkodott rá, mikor kérdeztem felőle.
    Még nem gyalultam vele, de jól mustra alá vettem a gépet. Sok jó kényelmi funkció van rajta, 330mm-t tud gyalulni, 3mm fogásmélysége van - azt azért csak keskeny, puha anyagokhoz ajánlatos kihasználni. Úgy nézem, élezhető váltókés van benne. Az előtolása figyelmet érdemel: 7,5m/min. (A nagytestvérével dolgoztam eddig, ami egyengető-vastagoló, az csak 5m/min-t tud. Ezért cserébe olyan szép a gyalulási képe, hogy nekem gyalult anyagot még sohsem kellett csiszolnom.)
    Ami nem tetszik benne, az első körben az, hogy szénkefés motor van benne. Van hangja ezmiatt! Hobbisták számára ennek nincs semmi jelentősége. Második körben az, hogy nem körmös, hanem gumírozott behúzóhengerei vannak. De legalább erre már fehér gumit tettek, így ha megcsúszna, nem hagy ébenfekete "féknyomot" a már gyalult fán - talán.
    Kihajtható két oldalával jó hosszú a tárgyasztala. Szemre masszívnak tűnik, azért nekem jobban tetszene inkább egy feleekkora szürkeöntvény. Rendkívül mobilis - talán fél zsák cement súlya van, ráadásul a felhajtható asztal miatt igen könnyű fogás esik rajta. Én ezt nemigen fogom kihasználni, asztalt készítek alá, amire telepítve lesz, és asztallal együtt mozgatom majd, hogy ne fogja a helyt, ha nem kell.

    Tegnap rámtelefonált a fiú, hogy meglelte az elszívó csonkját. Ennek megörültem, mert így nem kell rendelgetnem. (Oda is adtam neki azt a 3 ezer pénzt még, amit elengedett, így a két gép végül 120 e HUF lett. De nyugodtabb a lelkem.)

    Igen, engem is elszomorít, hogy a pozdorjának nagyobb piaca van, mint a valódi bútornak. Szerintem ez javarészt a szegénység fokmérője. Olyan olcsó a fa, és olyan drága a pozdorja, s faramuci módon utóbbiból mégis könnyebb megélni. :((

    Igazad van Neked is, Márton111 kollégának is, hogy valamikor, valahogyan el kellene kezdenem kinőni ezt a ronda met... fóbiámat. A therápia, amit javallsz, elgondolkodtatott. Megkísérlek szót fogadni, de ígéretet nem teszek rá, hogy sikerül majd tartani magam hozzá. És valóban igaz az is, hogy az a gép, amelyiket nem kezeljük szeretettel, megérzi, és amilyen a mosdó, olyan a törölköző.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák