Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz SchumiBácsi #49838 üzenetére

    Nos, a 331 egyik gyengéjére tapintottál.
    A fordulatszabályozó a kapcsolóba van integrálva, és bizony elállítódik sok ki-be kapcsolgatás után.
    Mivel a munkám jellege, hogy egy műszakban sokszázszor kapcsolom ki és be, nekem a felső kengyeles előny, mert egyszerű és gyors a kapcsolgatása. Vettem én egy Festool Carvex-et, gépfogantyúsat. Nem tudom használni, csak porosodik. Tanítgatott engem Winner_hun szenszej, mi a titka a kényelmes ki-be kapcsolásnak. Szolgamódon próbálkoztam is elég sokat kellő alázattal, de mindig az lett a vége, hogy tíz perc után Festool le, DW 331 elő, és ment a munka serényen.
    Fűrészlap vásárlásakor elég arra figyelned, hogy "T" befogású legyen. Ez olyan egyenruha, ami minden gépnél egyezik. Az olcsóbbakban kell imbuszkulccsal hernyócsavarral befogni a lapot - azokba meg a "T" nem szok jó lenni.
    A fog geometriát figyeld, a befogással nem lesz bajod. Itt csemegézhetsz. Jómagam keményfához pici ívhez (kb a tízforintos) T244D-t, enyhébb ívekhez a T144D-t használom.

    Meglepett, hogy mdk01 épp a Bosch lapokkal tapasztalt szomorúságot. Arra enged következtetni, hogy kalóz lapok is járnak hazánkban - mert úgy gondolom, hogy a Bosch MEO tán csak nem enged át selejtet a keze alatt.
    Százasával szoktam venni, eddig nem jártam pórul. De így óvatosabb leszek. (Mondjuk 100 db-ot szívfájdalom nélkül visszaküldök a gyártónak, ha úgy járnék, mint Balázs.)

    Az MDF-nek nagyon goromba pora van. A laminált forgácslapé, a legtöbb keményfáé pedig rákkeltő. Amikor fűrészelek néhány órát bent, mert nem enged ki az időjárás, látványos, hogy mennyi por ül körülöttem mindenre. Elég a tudat, hogy ugyanennyi legalább jutott a tüdőmbe is.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák