Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz st6969 #52431 üzenetére

    Nekem is volt parkside asztali körfűrészem. Nem kell gagyizni, szerintem. Már csak azért sem, mert sokszor tapasztalom más témákban is (pl. fotó), hogy sokan azt hiszik, hogy az eszköz dolgozik helyettük. Ellenpéldát persze lehet találni, de a barkácsgéppel általában nem az a baj, hogy nem lehet vele tisztességes pontossággal dolgozni, hanem, hogy nehézkes, körülményes elérni a kívánt pontosságot. És ha valaki kudarcot vall vele, akkor legegyszerűbb a gépet hibáztatni. Zárójel bezárva.
    Miután én eleve kis tárgyakra vagyok "beállva", így nálam ritkábban jelentkezik az a probléma, amit említettél a nagy pallókkal. Ugyanakkor nekem is van ilyen gondom és ezt a kézi körfűrésszel oldottam meg. Nem készre vágással, hanem közelítő darabolással.
    Ha az embernek hobbi műhelye van, kis hellyel, akkor én mindig azt javaslom, hogy a tervezést is tessék ehhez igazítani. Nyilván egy ajtónak "kötelező" 210-esnek lennie, de egy bútort nyugodtan tervezhet úgy az ember, hogy inkább több kisebb darabból álljon össze. Egyméteres elemekből már jól lehet építkezni és egy egyméteres deszkát már a kis Parkside asztali körfűrészen is lehet tolni.

    Természetesen azt nem állítottam, hogy ne lenne szükség asztali fűrész mellett gérvágóra. Csak annyit akartam jelezni, hogy szerintem mondjuk 80:20 az asztali körfűrész javára.
    Persze, amikor ilyen gépre akarok rábeszélni valakit, akkor fontos hozzátenni, hogy egy ilyen gép feltétlenül megkívánja a forgácselszívást vagy a kültéri használatot, különben megfullad az ember.

    Ma már egyébként azt mondom, hogy a kézi körfűrész a legfelejtősebb gép, inkább egy merülőfűrészt érdemes venni helyette. A technika (szemlélet) fejlődése talán ebben érthető tetten.

Új hozzászólás Aktív témák