Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Winner_hun #9777 üzenetére

    Eszembe jutott számodra valami:

    Szatin henger a neve. A linken fémhez kínálják, de létezik ilyen mindenféle papír, ill. vászonnal szerelve is különböző méretekben.
    Ha ezt beépíted az asztal alá úgy, h a magassága állítható legyen, akkor eccerüjen csak áttolod felette az anyagot valami segédfa alkalmazásával. Első ránézésre drága, de relatíve olcsó, mert igen sok csiszolást kibír. Az ötcentisre biztosan hamar találsz is ilyet a közeledben, és szerintem van ilyen szélesebben is. Ha 40 centist nem is találnál, egymás mellé rakható bárhány darab - esetleg kicsit ferde szögben, h az esetleges illesztési foghíjakat kiküszöbölje.
    Szerintem ez olcsó, egyszerű, és hamar elkészíthető. Ha csak a szóbanforgó volument szolgálja ki, akkor is megtérülő elgondolás. Tovább nem ragozom, mert Te híres vagy a home made kreatívitásodról.
    Használok magam is ilyen elvű csiszolót kisebb méretben, és megtapasztaltam, hogy sokat kibír. Nagyon jól követi a felületi egyenetlenségeket. Lényegesen kevesebb az anyagleválasztása az ilyen szatinhengernek a kontaktcsiszolónál, de hiszen a cél is épp ez talán: Leheljen a fára, és kövesse a formát.

    Valamiért beugrott még egy csiszolási elv, amit most ehhez sehogyan sem tudsz alkalmazni, de amikor végiggondoltam a hasfájásod, akkor többször végig kellett szaladnom gondolatban a lehetséges csiszolási technikákon. Ez csak azért írom, mert láttam, és felette érdekes:
    A hóitszméden mutatták, amint azokat a kis esztergált fa peckeket csiszolják nagyüzemileg, amit a fűbe szúrnak le a golflabda alá. Egyszerűen berakják egy hatalmas (keverőlapátok nélküli!) "betonkeverőbe" minden csiszolóanyag hozzáöntése nélkül, és forgatják őket. Így egymáshoz súrolódva egy idő után elveszítik az éleiket és tükörfényesek lesznek. Ami leginkább meglepett, az az, hogy alig képződött selejt.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák