Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    válasz #71562240 #1201 üzenetére

    Igen, vannak olyan konkrét szórakoztatóipari termékek amelyeket én személyesen nem tartok sokra.
    1. De el tudom fogadni, hogy csak én nem látom bennük az értéket és lehet hogy pl az általad elsőként említett Mónika Show amúgy a beszélgetős showműsorok(nem tudom mi a műfaja) úttörője és amúgy zseniálisan van megcsinálva, azért mert...(és itt jön az a rész amit a televíziós hozzáértők mondanának ha valóban így lenne). Ettől még én nem fogom szeretni, de lehet amúgy van benne érték, ki tudja.
    2. De ezek adott termékek amikben én nem látom az értéket és nem komplett műfajok. Attól hogy én mondjuk nem tartom sokra a Mónika Showt, nem jelenti hogy mondhatnék olyat, hogy a beszélgetős showműsorok úgy ahogy vannak értéktelenek.
    3. De attól hogy vannak olyan termékek amikben nem látom az értéket és általánosítom is azt az egész műfajra még nem jelenti azt hogy ezt mindenhol hangoztatnom kéne. Van olyan hely ahol lehet mondhatnék ilyet, de vannak olyan helyek ahol nem illik az én ilyen jellegű személyes véleményemet kimondani hangosan. (mármint azt hogy egy egész műfaj kaki. Egy kulturális szalonnak ilyen helynek kéne lennie. ) Az más dolog ha konkrétumokról beszélünk, pl hogy konkrétan a Mónika Show 18-ik évad a 4-ik részben a Mónika nem készült fel és amúgy is épp másnapos volt és ezért nem tudott még kérdezni se, de amúgy a műfajnak pont ez a lényege és ezért az a konkrét rész gáz az oké.

    Szerintem a normális hangnemben történő beszélgetés egyik alapja hogy nem születnek olyan kinyilatkoztatások, melyek túlzottan általánosítóak és eleve mindenféle indok, konkrétum és magyarázat nélkül eleve lezártak, kizárva további véleménycserét. (pl "a popzene nem zene", vagy "a cd lejátszó a legszarabb forrás ...ennyi".) Mert ezek így ebben a formában csak és kizárólag tűz szításra jók, semmi másra. Ezért tart sok topic ott ahol.

Új hozzászólás Aktív témák