Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    válasz #92251648 #1379 üzenetére

    "Minden kis lépést hatalmas változásként éltem meg, de mikor szembesültem vele, honnan indultam és hova jutottam el évek alatt, be kellett látnom, hogy csak helyben búgtam, mint egy bolond csiga."

    Szerintem ezt a kérdést több részre lehet bontani.
    1.: Egyrészt lehet azon gondolkozni, hogy a kis lépések megtétele valóban hoz-e hatalmas(vagy bármilyen) változást, vagy csak a pillanatnyi lelkesedés és elvárás miatt éljük meg úgy, hogy hatalmas a változás és amúgy inkább csak kicsi változás történt, vagy még az se. Én amúgy úgy gondolom lehet hibásan, hogy egy komplex rendszerben, mint amilyen a zenehallgatás (média,lejátszó,dac, erősítő, hangfal,akusztika,agyi feldolgozás) egy kis változtatás nem nagyon hozhat hatalmas változást. Egyszerűen túl sok összetevős a dolog ahhoz hogy mondjuk egy asztalka az erősítő alatt hatalmas változást okozzon.
    2.: Azon is el lehet gondolkozni hogy így utólag visszatekintve nem az történt-e hogy igazából bennünk változott valami. Gondolok itt arra hogy áthelyeződött a hangsúly a hifizésről a zenehallgatásra. És annak az oka hogy már nem is tűnik hatalmas változásnak a korábban megtett lépés az az hogy:
    3.: A változások olyanok voltak, melyek igazából nem befolyásolják jelentősen a zenehallgatás élvezetét. Így a hatalmas hifis változások a 2-es pontban említett zenehallgatás felé eltolódott szemléletben már nem nagyok. tehát megvannak a hatalmas hifis változások, csak már rájöttünk, hogy nem az számít. Én pl így vagyok a kábelekkel. Cserélgettem kábeleket annak idején. Van különbség köztük? Van. De hosszútávon a legtöbbel ugyanúgy lehet élvezni a zenét. Azt hogy tonálisan az egyik ilyen a másik meg olyan meg lehet élni hatalmas változásnak ha arra figyel az ember, de hosszútávon zeneélvezet szempontjából már nem olyan nagy a különbség.

Új hozzászólás Aktív témák