Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz #07400704 #1454 üzenetére

    Lehet, hogy igazad van, de én jelenleg nem nagyon tudom másra fogni, mint a nosztalgiára, meg az analóg puhaságára, kellemességére. (Aminek megint csak vannak hangulati elemei.) Szerintem minden hangminőség-paraméterben elmarad a mai technikai színvonaltól. Például a hifisták minimális zaj-csillapításért is milliókat képesek elkölteni, de egy szalagnak, egy kazettának az alapzaja nagyságrendekkel nagyobb, mint a mai technikáknak. És ez csak egy paraméter, a többiben sem sokkal jobb a helyzet.
    Én is imádom a retrót, mai napig kazettázom, van lemezjátszóm, többszáz lemezem. (Szalagos magnóm sosem volt.) Sőt akarom fejleszteni is, legalábbis a kazettás deckemet, mert szeretem az érzést, meg a feelinget. De ez más, és azt is tudom, hogy a zenelejátszóm a flac vagy wav zenékkel hangminőségileg megeszi reggelire a szalagot vagy LP-t. Persze nem csúcstechnikás kazettás deckről meg lemezjátszóról beszélek, a felső kategóriát nem ismerem, de nem tartom valószínűnek, hogy át tudja lépni önmaga korlátait az sem.
    Ha időutazással ide tudnánk egy 30 évvel ezelőtti hifistát teleportálni, annak szerintem leesne az álla, és kapásból odaadná az egész lejátszó-rendszerét egy olcsó sztrímelőért, meg a flac zenei-állományért. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák