Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz kukulec #14615 üzenetére

    Most én veszem fel ezt a taktikát, lehet. :D

    A zene, az építés, az audio-zás élvezeti cikk. Mint a cigi, szivar, whiskey, stb.

    Megfigyeléseim:

    1. A fórumozás idôt vesz el az élvezettôl. És nemhogy jobban lennék tôle, egyenesen rosszabbul, gyakran. Felbasz. Ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Ez nem az, amikor leülök hallgatózni, szem behuny, vagy ablakon révülök ki a bárányfelhôkre és az utcai villanyoszlop kábelén számolgatom a tollászkodó verebeket egy Wagner, vagy Prodigy mellett.

    2. Eddig mindig elégedett voltam azzal, amit csináltam. Szinkronban haladok korral a hifim képességeivel. A régieket is szerettem kamasz és fiatalabb felnôtt koromban, mai szemmel már nem választanám ôket újra. Mondjuk ezzel lehet más is így van. Mai szemmel viszont a mai rendszerem - fejes - nagyon kielégítô, nagyon finike. Szobai: költözés és tervbevett (oroszok miatt megállt) építés tolódik, újratervezés.. egy kicsit viszont a denesdr 5 literje után lehet összelökök az OTL-hez. Egy gondosan megcsináltat.

    3. 2-es pont feleslegessé teszi, hogy a számat tépjem, vagy más mondjon nekem meg dolgokat, mert mások a tapasztalataink is, és mi magunk is. Többet ad számomra a saját út fáradtságos járása, mint más ember útjának sajátommal összeegyeztetése. Nálam nem mûködik és régen sem mûködött rengeteg olyan dolog, téma, amirôl itt szó van olykor.

    4. Nem vagyok elfogult magammal szemben, hogy a fül-agy komplexemnél nincs jobb mûszer. Fülre ítélek, de mûszerrel jutok el oda, ami után a biológia ítél és ez marhára beválik nálam.

    5. Ha csak placebo, megnyugtató, hogy legalább ez is mûködik, ahogy az összes többi placebo másoknál is. És ha logikusan nézem, még jól is járok, mert ez olcsóbb placebó egy x-ezer dolláros kábelnél (ha már témánál vagyunk) és több marad a zsebemben más placebókat okozó dolgokra gyúrni ebbôl a pénzbôl, például hangszórók, erôsítô, alkatrészek, akusztikai panelek, vagy akár egy hordozható zseb-lejátszó profi fejessel/fülessel az utcára.

    6. A lelki békét nem lehet fókuszveszteni. Ennek MINDIG jelen kell lennie, ha pedig nincs, a rendszer dolga nálam, hogy ezt a hatást kiváltsa. Ugye mikor az ember stresszes, gyújt egy cigit és lejön a szerrôl (jó esetben). De valami történik mindenesetre. A zene, a rendszer nálam ugyanez: vagy azonnal a lelkemhez szól az egész úgy egyben, koherensen, vagy semmi. És bár én "lehozós" céllal is tartom és mûvelem a "hifizést", nem kell nekem sem elôbb idegbeteg hangulat ahhoz, hogy élvezzem, ez csak egy plussz elvárás vele szemben, de természetesen chill-es agyi/lelki állapotban is leülök elé és ki KELL váltson valamit, az elsô 10mp-ben, kopp hideg erôsítôvel is. Ha ez nincs meg, nincs élvezet. Amikor néha zsákutcába építve ilyet kreáltam régebben, erôltettem pár hónapig, végül (a doboz) kuka, váltó szétszed, stb. Volt pár ilyenem :) mire kezdtem ráérezni dolgokra, de ez örökké tanulós dolog szvsz.

    7. Kevesebbet kellene olvasnom. Valakinek az aláíràsàban van/volt itt, hogy nagy kanyart tett audio erdôben x összeg elégetésével, majd visszatalált végre egy "alap" szettel magához az élvezethez. Talán dorian ? Nemtom. Mindegy. Az tetszett. Nekem nem is tudom, mennyi idô kell-kellett ehhez, de mostanában érzem, hogy a hifizés rohadtul nem csak a mûélvezetrôl szólt a fórumon. Itthon a szobában igen. De még az autóban is, szélzajjal, satöbbi. Semmiképp nem az igénytelenségrôl beszélek, hanem arról a túlzott mindent is megmagyaràzási vàgyról, ami a magyar hifis fórumokat uralja. Az a jelenség, amikor a fórumozók mintha egymásnak akarnàk bizonyítani a saját útjukat és igazukat. A "hanyatló nyugaton" kevés kivételtôl eltekintve ezt már rég felismerték. Egész más ott fórumozni. (Mostanában ott sem pezsgek amúgy).

    8. Amirt egyszer nem láttam még szidni nyíltan márkát, embert, akárkit, ennek szintén csak itthon van kultúrája. Láttam viszont - regisztrált tag lévén - csak tárgyilagosan nyilatkozni, hogy adott eszközt ajánlja-e vagy sem, és ott sem csak a hívei vannak, így láthattam marha kulturáltan, egyenesen vàlaszolni teszt alatti kérdésekre, gyakran egy komment/kérésnek megfelelôen újra is mér, szóval egy teljesen jóindulatú arc szerintem. Aztán mindenki eldönti, kinek hisz, lehet menni fogorvoshoz is, meg kígyóhájjal kenegetni is a vudu mesternél, egyiket sem lehet vitatni, a maják a vudut preferálták, valahogy kijött a foguk nekik is, mikor ki kellett húzni, de én azért mégiscsak elôbb a tömés/inlay irányában hiszek. Ez vált be.

    9. A kis doboz a Yamaha-val szuperül szólt, ahhoz képest, hogy egy tücsökpöcs. Nem volt kompromisszummentes, viszont még erôsen "in progress"-es béta-béta verziós, a doktor úr majd finomhangolgatja még. De ami kijött belôle, attól lepetéltem. :K Nagyon megmosolyogtató. Én kívántam a picivel brillírozóbb magastartomány-tetôt, a legvégét.. egy kondi vagy ellenállás (már nem emlékszem) kiköt, voilá. Ez már ízlés dolga, denesdr sem tudta eldönteni, melyik is a jó, de amíg így "kapcsolható", addig jó, lehet hosszabb idôt eltöltve elôtte lamentálni a dolgon. Én tudom magamról, hogy ha a magasak visszafogottak, az azonnal nem-egész számomra, ha pedig túl sok és harsány, attól menekülök. Nagyon jó egyensúlyban volt a kis dobozka.. a kikapott alkatrésszel számomra, nekem, ahogy ott ültem. Ígéretes projekt. Piszok megfogott, jól definiált, friss hangzás. Jót tesz a zárt doboz egy régi, alacsonyabb hangszórókontrollal (df) rendelkezô erôsítônek, mert nem hagyja úgy ""lengeni"" a membránt, mint egy reflex vagy TL mondjuk. (Persze sokmindentôl függ ez is).

    10. CD: lejátszót keresek (asztalit), amit a Roon lát, hogy kihasználhassam az audio lánc képességeit. Állítólag USB kimenetes CD jâtszó is kapható, amit egy Pi-re lehet kötni, Ropieee és annak IP címe alapján lehet streamelni Roon-ba a Pi-t mint digi forrást, és a CD jâtszó adata így eljut a Roon Core-ba. Hátránya, hogy van benne kis késleltetés, nem tudom, mennyi, mindenesetre még ami mûködne, egy PC-s USB-s CD játszót a Roon Core-ra dugni, csak azok meg hát na, lapos fekete kis drótvégen fityegô kütyük, nem szép asztali lejátszók. Rip nem opció. Talán a "Roon ready" asztali CD játszó a megoldás. Majd még beleásom magam. (Ugyanígy, említett Pi-s módszerrel, USB kimenetes LP is behozható, 96/24-ben, és alkalmazható rá onnantól szobakorrekció meg minden, amivel fel van programozva a Roon, pl. egy REW-es mérés után).

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák