Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    Urak, kis beszámoló a hifi életemről :)
    Elhurcoltam pár helyre a rendszeremet meghallgatásra, erről már többen irtunk, volt hárásónál, tapaizonál. Mindig az volt a tapasztalat, hogy a Taralabs Vector 2 IC nem maradt a rendszerben. Került helyére Kondo, Alisca, TMP arany-ezüst. Mindig el lett verve a Vector.
    Számomra legjobb hangzás akkor volt, mikor a forrás-előfok közé ezüst került, elő-végfok közé pedig réz, ott még a Vector 2-met is jobbnak hallottam, mint a 100 ezres ezüstöt.
    Ezen tapasztalatok miatt elkezdtem túrni az AVX-et. Találtam Kondo KSL SPC 2-őt WBT dugókkal, és felfigyeltem migabi Wireworld Micro Platinum kábelére Furutech dugokkal szerelt darabjára.
    Magában a Kondo nem teljesitett jól. Rév-vám esete, itt jobb lett, ott rosszabb. KONDO! Pontositva nem magában Kondo, hanem mellette maradt egy Vector 2-es. Helyenként torzult a hang, túl harsány lett, túl konkrét, túl sok, cserébe a dinamika javult, a magastartomány több lett (nem szebb, több), nyitottabb lett a hang, de szikáran nyitott. Jazz jobb lett, Vivaldi rosszabb, térből elvett, pontositotta Kondo. Tehát húzd meg-ereszd meg jelenség. Volt tervemben, hogy a Kondot ketté vágom, s csak Kondom lesz. De nem vágyok ARRA a hangra. Nem kell tisztán Kondo hang!
    2 nap késéssel érkezett meg a Wireworld. Ekkor a Kondo az elő-végfok között volt, igy az ezüst ic az USB DAC-előfok közé került.
    Ebben a felálásban több a magashang, tiszta marad a hang, sehol nincs torzulás, van tér visszafogottan, van nyitott részletesség, miközben a mélyhang odaver, dinamikus, pontos lett, s a dinamika nem csak a mélytartománynál figyelhető meg, nagyobb a kiugrás egy-egy középhangnál is, azaz általánosan nagyobb a dinamikája a rendszernek. Az ezüst szépen simitja a harsányságot, nincs reszelős, durva hang, ami a Kondo-Vector 2 kábelnél figyelhető meg, az ezüst-réz kombináció bevállt ismét :).
    Ha megforditom a sorrendet, akkor a dinamika lecsökken, a magas és a mélytartomány visszább vesz, ellenben a teresség túlzott lesz, és jön egy kis torz hang is. Mosottabbá válik minden hang, de nem olyan mértékben, mint a tisztán Vector 2-nél, ami viszont torzitás mentesen dolgoztatja a rendszert, azaz megfogottan szűr, cserében pontatlanabb a térábrázolás, mint a Kondo-ezüst sorrendnél.
    Próbáltam a Wireworld-Vector 2 párost is. Ekkor torzitásmentesen, nagyon teresen dolgozik a rendszer, de minden elkezd nagyon teres lenni, s nincs meg a dinamika, nem ver oda a mély, a pontosság részben megmarad, de a visszhangosság túl sok lesz, dinamika lecsökken.
    Kell a Kondo és kell a Wireworld Platinum is. Az elő-végfokom a rezet akarja, a Kondot szereti, dinamika jön, erő jön, pontos hangok jönnek, de az USB DAC, s előtte a Marantz NA 6005 is az ezüstöt akarta, ha réz kerül oda is, akkor a Kondo túl nyers lesz, üvöltve, durván, helyenként torzan tolja az erősitőbe a hangot, amit jelen esetben a Vector 2-től kap, ami viszont végig Vector 2-ként nem torzit, azaz a Kondót kell megfogni, megzabolázni. Ezt kiváló tisztasággal, részletességgel, finomsággal teszi meg a migabi ezüstje.
    Urak...sosem hallott cintányér hang van...a fiam, lányom, s még egy huszonáves, akik nem hallgatnak jazzt, jár a lábuk, meg a fejük Bohém Ragtime jazzband lemezére . Velük együtt csináltam a teszteket, 20 év körüli fiatalok, egészséges hallásúak, elfogultságtól mentesek, nem érdekli őket a Kondo szelleme, nem foglalkoznak az ezüst kábel szerepével, csak a hangot nézik.
    Tehát Wireworld-Kondo páros marad, referencia ezüst a japán durva, csontos rezével :) :R

Új hozzászólás Aktív témák