Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorian

    félisten

    válasz Dißnäëß #2342 üzenetére

    Mivel az általad említett díszpárna-faliszőnyeg, satöbbi szinte csak a magas tartományt csillapítja, ezért elsősorban a mélyek csillapítását kell megoldani amennyire lehet (messze nem lehet majd tökéletesen), és ehhez illeszteni a közép és magas utózengést. Mert ha ezeknek a tartományoknak nagyon eltér a mélyebbekétől, az sem jó irány. Mélyfrekis csillapítás meghatározására viszont elengedhetetlen a mérés és a szaktudás.

    Az Atmos nem lő fel semmit a mennyezetre, az csak valami ócska utánzat. Normál Atmos kiépítésnél a mennyezetre van szerelve 2 v. 4 hangdoboz.

    Autóhifinél az első lépés az ajtók, stb. gyáritól sokkal jobb zajszigetelése.

    [ Szerkesztve ]

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Dorian #2351 üzenetére

    Mivel az általad említett díszpárna-faliszőnyeg, satöbbi szinte csak a magas tartományt csillapítja
    Attól függ, mivel tömöd. Ne feledd, hifisták vagyunk, nem nagymamák. Mélyet nem csillapítunk otthon, mélyet DSP-zünk, mert nem tudunk sem szobageometriát változtatni, sem köbméter nagyságú tereptárgyakat az útjába tenni, pláne nem normálisan szigetelni.

    Autóhifinél az első lépés az ajtók, stb. gyáritól sokkal jobb zajszigetelése.
    Egyetértek. Az autóba a bitumenes lap a legjobb elsőre, onnan lehet az ablakemelő szerkezettől függően, hogy mennyit enged, tovább tömni az ajtót mondjuk, de mindenhol ügyelni arra, hogy a gyári vízelvezető utak megmaradjanak, különben berohad a hifi is, a kocsi is, meg úgy minden.

    Az Atmos nem lő fel semmit a mennyezetre
    Dehogynem. Ráadásul a referencia anyag részeként maga a Dolby mesél nekünk erről. Hogy ócska-e vagy sem, ezt bízom arra, aki mindkettőt hallotta (akkor Te ezek szerint a mennyezetről visszaverődő variát még nem, hiszen akkor tudnál róla).
    Kicsit ha legörgetsz
    Kicsit ha ideolvasol..
    Vagy itt legörgetsz

    Azt csukott szemmel is megmondom, hogy a Dolby Atmos enabled speaker-es verzió jobb-e, vagy a dedikált plussz négy hangszóró a mennyezeten.. ezt senki nem vitatja. Kérdés, mennyi az a plussz pénz, amit kiadsz a négy fentiért, de aki például szolídabban akar a földön maradni, büdzsé, akármi miatt, annak igenis elérhető az Atmos arra alkalmas talajon lévő hangszóróval, ha a házgeometriája is támogatja némileg. Beltér magasság, stb. bár ezt az oda tett AVR processzora némileg kiszámolja, ennyivel bentebb vagyunk.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • Dorian

    félisten

    válasz Dißnäëß #2352 üzenetére

    Díszpárnát lehet tömni, hogy mélyebb frekiket nyeljen el, de elég hülyén nézne ki olyan sok díszpárna (nagy felületet kell lefedni) a falakon (sebességminimum-nyomásmaximum). Faliszőnyeg tömésről nem hallottam.

    80-100 Hz-ig elég jó eredményt lehet elérni sűrű szálas csillapítóval is, ugyebár ezek is mélyek, nem csak a 30 Hz. Szobageometriát nem tudunk változtatni, de hangfal és ülőpozíciót igen, sőt mi több, ez az első.

    Természetesen tudok a mennyezetes visszaverős ál-atmosról, ezért is van véleményem róla. Kicsit is komolyabb (=nem alap) rendszerben nem is használják.
    Hogy mi éri meg, az egyéni kérdés. Nekem nem éri meg a százezres hangfalkábel okozta ki plusz, más meg odáig van érte. A "pattintós" atmos hangsugárzóira kiadott pénz gyakorlatilag kidobott pénz, ha már vesz az ember erre hangsugárzót, akkor nem sokkal több pénz, hogy a mennyezetre szerelje. Spec nekem egyik sem éri meg, egy jól elhelyezett 7.1-2 bőven adja az élményt, ráadásul a nem-demó filmek kis százalékának a még kisebb százaléka az az időtartam, amikor a mennyezeti hangsugárzó szerepet kap.

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Dorian #2353 üzenetére

    A puszta elhelyezése a ~20-120 Hz közötti tartományt nem tudja rendbe hozni, ha ott a helyiség miatt "dráma van" (miért ne lenne. Mindenkinél van) :) De szerencse történhet. Itt minden szélesebb sávban módosul a hullámhosszok miatt, ez az öröm az ürömben, aholgy tologatjuk.. cserébe ha valahol amúgyis kiemel a doboz, akkor arra nem lesz gyógyszer könnyen.

    A többivel egyetértek. Viszont szeretem a homogén hangot, és ha mondjuk elöl a két állóban a legérzékenyebb középmagas-magas tartományban X hangszóró típust használok, akkor fentre a két monitor nagyságúba is ezeket kellene tenni, az meg úgy zseton, amit tehetek máshova is.

    A százezres interkonnekt nekem sci-fi. Bár sok szobai hangszóró is az :D Az összes kábelem szimpla Neutrik lesz, csatik is, foglalatok is, jó ár/érték arányt képviselnek számomra. Azon belül is a közepes árfekvésű szériák. Meg XLR-nél nehezebb fülelni.

    Hangszórókat sem viszem túlzásba, PA-val szórakozás jön mélyre és középre :D , semmi Seas meg Scan-Speak meg banánlevél csodák. Biztosan jók, csak szerintem őket osztani ér kettővel minimum, hogy azért fizessek, amit tényleg képviselnek, viszont annyiért meg senki nem hirdeti őket. :U

    És az is igaz, hogy a legtöbb filmben a keverés és a kiegészítő hangszórók használata eléggé hogyismondjam, redukált, vagy gyatrán megoldott. Kevés jó van. Oké, 1000+ filmből biztos van 10-nél több is :) de azért az általánosan nem mondható el, hogy belökök valamit, nézzük meg Babám, asszonnyal elé vetődünk és körbeborít minket valami hangtér és agyeldobás, mert nem. Ezért filmezünk sztereón már vagy 3 éve, a center pincében pihen, a két hátsó meg anyámnál szól monitor hangszóróként sztereóban a ma is működő öreg-fasza Onkyo-mon :D Azt hiszem, egy 5.2.4 lenne ideális nekem, de ez is horror mennyiségű doboz már, biztos, hogy nincs fontosabb dolgunk az életben ? Ebből a pénzből ha jól akarom csinálni, végigkefélem fél Maldívot és arra életem végéig emlékezni fogok :D Szerintem én maradok sztereo..

    [ Szerkesztve ]

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • RetepNyaraB

    veterán

    válasz #71562240 #2344 üzenetére

    100/70? Jóga éjjel-nappal? :Y

    "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

  • #71562240

    törölt tag

    válasz RetepNyaraB #2356 üzenetére

    Sport reggel, éjjel meg este. Meg genetika - anyám is ilyen.

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Dißnäëß #2354 üzenetére

    "semmi Seas meg Scan-Speak (...). Biztosan jók, csak szerintem őket osztani ér kettővel minimum, hogy azért fizessek, amit tényleg képviselnek"

    Sajnos nem így van - tapasztalatom szerint. ScanSpeak, VIFA (maradékai), SEAS, Focal, Audax... és hasonló klasszikus márkák (már amelyik klasszikus tudott maradni kínai kézben is), sajnos nem kapsz az effélékhez képest jobb ár-érték viszonyúakat más márkáktól sem - szerintem.

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #71562240 #2359 üzenetére

    Hát ezen nem veszünk össze, lehet hogy Neked van igazad, hajlandó vagyok ebben veszíteni :D Szerintem akkor is túlárazott némelyik darab (sőt) a tudásához képest. Egy Peerless-el mentem volna igazából középnek, de elvetettem még az elején. Van ez a pár márka és kész, ebből építkezik a fél világ. Persze még ez sem garancia semmire, mert ez csak a hangkarakter egy része, a többi doboz stb. megannyi minden, amit a gyártó "köré rak" és hát együtt szólalva meg mondja az ember rá, hogy jó vagy sem, de szerintem jópár olyan márka van, ami nincs még kipróbálva. (Persze olyan is, amit elvetettek). Jött az ötlet, hogy mi lenne, ha kicsit szemléletet váltanék és kipróbálnék valami "újat". Többen építenek ugyanígy úttörőként PA hangszórókból igényes szobahifit és osztják meg tapasztalataikat itt-ott. Csupa jó sztorikat hallok, kevés gyengébbet. Oroszok között is van egy srác, aki agyontesztelt jópár ilyet és szeretném hallani, mit tudnak, úgyhogy most Faital lesz például középre. Remélem, nem kell kidobnom a kukába, de már megnyugtattak nálam okosabbak, hogy minimum szeretni fogom, hát meglátjuk. Ilyet boltban az életben nem kapok úgy készre, hogy na akkor vihetem a hónom alatt haza. És az áruk tök vállalható (ez sem aprópénz, de vállalható). Design-ra pedig olyan letisztultak. Itt nincsenek azok a nevezzük finomságok-nak, amik egy szobahifiben, hanem inkább olyan igásló hangszórók. Meglátjuk. Baltám az van.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Dißnäëß #2360 üzenetére

    No jó, nem csak escort csajszikkal, PA hangszórókkal sincs tapasztalatom.

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #71562240 #2361 üzenetére

    :C
    Ilyen. Szép. :DD

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • Dißnäëß

    veterán

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • OPiiPO

    addikt

    válasz Dißnäëß #2363 üzenetére

    :K

    "Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz szazbolha #2365 üzenetére

    Nem, de úgyis a kis dobozokkal kezdek, megnézem majd, ez mit tud.
    (Vacak ? Jó ? Vagy miért linkelted ? :))

    A Faital alá RCF.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • szazbolha

    addikt

    válasz Dißnäëß #2366 üzenetére

    Mert eddig ez a legjobb PA hangszóró 6-15" tartományban amit kipróbáltam, de még ez is csak kompromisszummal fér bele egy szobai hangfalba. Lehet vannak kiváló minőségű hangosításra szánt hangszórók, de nem hinném hogy szobai hangfalakat érdemes lenne építeni ezekből. Pl. melyik magasból?
    .
    Eddig sok igényes dolgot írtál, ezért akadtam fel a hagszóró/hangfal választásodon. Szerintem döbbenetes különbségek vannak hangszórók között, akkor is ha a szolid 100EUR határ alatt gondolkodunk.

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz szazbolha #2367 üzenetére

    Szerintem is nagy különbségek vannak, ez amit linkeltél, jó lenne első ránézésre, de csak elsőre. Kicsit belemászva + az árfekvése (és ezen már van haszon!) .. :( .. frekimenetet nem látok sehol, Google sem talál adatlapot. Ha ilyen nincs, akkor kerülendő, az a minimum, hogy egy hangszóróról Thiele-Small-t közzéadja a gyártó vagy forgalmazó, egy freki és impedancia menettel. Első pipa is, másik kettő hiányzik, így hogy épít ezzel bárki ? (És kérdés, mi mennyire van simítva, meg hihetők-e az adatok, de ez mindegy is, itt a legtöbb gyártó csal, a kérdés csak az, melyik mennyit, ezt meg az árcédula határozza meg).

    Meg elég érzéketlenek, 10W körülhöz kutatok, ide 93+ dB kellene nekem.. kb .. majd Partsexpress holnap, kezd késő lenni ..

    A PA-val semmi baj nincs :) Eszement sokat kibírnak és a professzionális felhasználás miatt több eséllyel hozzák is azt, ami rájuk van írva, mint szobai társaik. Kamasz koromban jó régen :D égettem le Oriont is, bolgár papírmélyeket is vagy hármat, szélessávút is a Karlson ládában, a szag meg a csévéről lelazult tekercs zizgése beégett agyamba, azóta én úgy vagyok vele, hogy pfúbaszki, túlméretezek inkább. Egyszerűbb dolgom lenne, ha egyfajta zenei műfajt szeretnék és 40Hz alatt lemondhatnék a szobát finoman megtöltő mélyenergiáról, de ezt buktam. [link] Jócak.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz szazbolha #2367 üzenetére

    Ja, magas: egyedül ott nem PA-zok, nem szabad. Szerintem. Mármint szobába. :D

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • szazbolha

    addikt

    válasz Dißnäëß #2368 üzenetére

    Lehet én értettem félre, de építesz egy spéci zenehallgató szobát, feltehetően több milliós beruházással, ezzel nem áll aranyban, hogy hangfal építésen akarsz 100-200K-t megspórolni.

  • #10726912

    törölt tag

    válasz Dißnäëß #2368 üzenetére

    Sokkal előrébb lennél, ha használtan vadásznál össze normális hangszórókat. Focal, perless, Seass, Scan speak. Ez a pénzégetés kategória, amit linkeltél.De sok sikert hozzá.

  • RetepNyaraB

    veterán

    válasz Dißnäëß #2363 üzenetére

    [#maesti]
    Ez nem megy le 2Hz-ig, de azért tekerd meg a volumét :P
    Persze nem egy VHK rituális színház, de a nyamvadt németektől ez is szép teljesítmény.

    Remek kommentek, pl
    Played this with my golden retriever in the room. She's now a dire wolf. Tomorrow we hunt. Hail Ullr.

    [ Szerkesztve ]

    "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

  • fehér_ember

    addikt

    válasz szazbolha #2370 üzenetére

    Játékosok; játszanak. Végülis, valódibb mint egy szoftveres. Ja, amúgy tényleg groteszk.

    (#2368) Dißnäëß
    Ezt végig tudtam hallgatni :K

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz szazbolha #2370 üzenetére

    Nem sporolok, hanem kiserletezek.. en csak azt gondolom, ar/ertekben nem feltetlen tartok jogosnak minden hangszorot. Azert ha megnezed a melysugarzot, nem 10 Ft, es ha akarok oldalankent 4 melykozepet, maris nem mindegy a matek ott sem, az 8 darab. A fel internetet keresztul-kasul turtam, honapokig agyalva, mi legyen, tucatnyi adatlapot atnezve es hogy illik-e az adott motyo az elkepzelesembe, abba az 5-10 parameterbe, aminek prioritas sorrendben meg kellett felelnie, vagy sem. Teljesitmeny, impedancia, frekvenciamenet, impedanciamenet, Thiele-Small 1-2 erteke, horizontalis es vertikalis diszperziok a felso keresztezesi frekiig, ahol a kozeppontok tavolsaga hol kezd nem-elegendo lenni a hullamhossz miatt, rezonanciafreki, doboz rezonancia, minimum also keresztezesi freki es az ott meglevo impedancia es teljesitmenyturo kepesseg, fizikai meret, satobbi. Minel tobb feltetelnek kell megfelelnie, hogy minel kevesebb kompromisszumot kosson az ember, az adott felhasznalashoz, adott rendszerben.

    Epitek szobat, milliok ? :N Ezt miert hiszik az emberek ? Epitkezes elott allva a haz ala kerul egy pince, vegig, ez nem hifiszobara kidobott milliok, ezt barki megteheti, aki epit, es tette is eddig is, ebben semmi speci nincs. Savalap helyett pince lesz, ez ugy kb. masfel-2 plussz, de ez mindenkit erint, aki most all vagy a multban allt epitkezes elott.

    Nem kell azt hinni, hogy csak irdatlan lovebol jon ossze egy normalis szoba. Ha zenepincet tervez valaki, annyit erdemes tenni, hogy kicsit belenyulni az alaprajzba, "ortopedda" tenni az amugy teglalap helyiseget, egy kicsivel tobb vasbeton ide, oda, hogy a statika megmaradjon, jo komuves/muszaki tervezo/generalkivitelezo (ez nekem volna) es ugy epul meg, kesz. Ez nem magia..

    Annyival fog kulonbozni egy barmilyen garazstol/pincetol, hogy nem barackbefott fog allni benne salgo polcokon, mint apamek hazaban gyerekkoromban, meg rozsdas kondigep, meg egerragta konyvek, es kap egy extra fazist + kulon foldet, az meg aprosag az egeszhez kepest.

    A majdani hifi felhasznalas nem dobja meg szignifikansan az epitkezes koltsegeit, ha igyis-ugyis pincevel tervezel.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #10726912 #2371 üzenetére

    Kifejezetten nem ertek egyet, sajnos az a gond a tobbseggel, hogy stakulyaban elnek es nem mernek uj utakat jarni. Kevesbe penzegetes nekem ez, mint 100 korul-felett IC-t venni. Na ha valami az, az.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz RetepNyaraB #2372 üzenetére

    Atyaeg... Amugy ez mekkora kiraly mar.. jelmezzel nincs gond :D Es ha belegondolunk, hogy ezek anno igy eltek, uhhh..

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz Dißnäëß #2374 üzenetére

    A teljes alápincézés eleve nem két peták. Mostanában nem is igen hallok ilyenről.. ja de plázák alját tényleg teljesen alápincézik... ;] De egy ház sem 1-2 millióból épül meg...
    Én lakótelepen lakom, társasházban, mégsem vetem meg a jobb kábeleket, vagy hangfalakat. Csak hozzáállás kérdése, hogy ki mire áldoz. De egy dedikált zeneszoba "üresen" állva a pincében csak pince marad.

    (#2375) Dißnäëß: Azon agyalok, eddig miért nem szólt neked senki? Engem ennél jóval kevesebb kinyilatkoztatásért is megköveztek itt és a másik fórumon is.

    Példának okáért: "Kevesbe penzegetes nekem ez, mint 100 korul-felett IC-t venni. Na ha valami az, az."

    Volt már életedben tapasztalatod drága/drágább kábellel? Mert ha lett volna, nem mondanál ekkora blődségeket. Ha meg volt már tapasztalatod és nem hallottál semmi érdemlegeset, akkor hagyd a hifizést a fenébe ... mert nem a te asztalod. ;)

    [ Szerkesztve ]

    "csak a zene van"

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz dgyuri0123 #2377 üzenetére

    Ez a ki mit hallott es hagyjuk a hifizest, ez az a kijelentes, ami a nesze semmi fogd meg jol. Ezert jottem ki az aufiofil es high-end korokbol, mert tobb keseruseggel talalkoztam ott, es alap rosszindulattal, vagy cinizmussal, mint barhol a hifizes soran.

    Persze hogy hallottam. De tudod, nehezen latja be valaki azt, ha egy adott rendszernek az alap hianyossagait egy jo minosegu IC segit elmaszkolni, inkabb azt szoktak erre mondani, amit Te is, hogy na ulj le, kispad, eggyes, ne hifizzel baratom.

    Amikor egy Audio Innovations preamp + amp motyon, AN kabelekkel, egzotikus hangfalon es super tweeteren fulelunk arra, hogy Eric Clapton a labaval hogy dobol finoman alig hallhatoan, meg a szinpadon hol van, mikozben egy alap popzene, egy Madonna - Frozen vagy Substitute for love elverzik az also tartomanyban, addig en nem nagyon foglalkozok IC csereberevel. Ez csak egy rendszer volt, de amikor az arat osszeszamoltam, es szembe allitottam azzal, amit hallottam, fogtam a fejem. Hanyszor jartam mar igy.. es a tulajt nyilvan nem bantod meg, meg a tobbiek elott nem kezdesz hapogni, hogy Urak, ize, egy kicsit szalljunk mar le a foldre, ez a szett alapdolgokat nem teljesit, mikozben csodalatosan zenel a maradekban, de pont az alapok hianya miatt k*ra nem kerek..

    Es ekkor jonnek azzal, hogy hat az nem arra valo. Ja, ertem. Azt hittem, egy tobbmillios lancot hallgatok es ezert a penzert minimum elvarhatom, hogy az "ocska popzene" is megszolal, nemhogy egy Chesky.

    Itt paradigmak utkoznek, ebbe nem szeretnek tovabb menni, sem ezen a forumon, sem mashol. Ha kerdeznek, valaszolok, elmondom a velemenyem, de messze alljon tolem, hogy barkit hitteritsek arrol, csereljen vagy ne csereljen IC-t. Nem azzal van a gond, hogy csereberelnek, se nem azzal, hogy egyikkel jobban szol mint a masikkal. Hanem azzal, hogy ELEVE nem ez a legnagyobb prioritasu, adott penzert legnagyobb novekmenyt hozo dolog egy rendszerben, megis kepesek eveken at csereberelni emberek, ragaszkodva a rendszer tobbi komponensehez, ahelyett, hogy ott elkezdenek turni a dolgokat, ha mar a szent gralt keresik.

    De mondom, es ezert irtam sok hsz-el ezelott egyik mondandomban azt, hogy sok ut letezik egy adott cel eleresehez, de az elfogadasban kicsit santitunk meg. Nem fogadjuk el azt, hogy masnak mashogy megy, es hajlamosak vagyunk olyan tanacsot adni, aminek a vege ironia, cinizmus, es egy olyan felsobbrendu megszolalas, aminek semmi de semmi helye sem szakmai, sem muelvezo forumon.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz dgyuri0123 #2377 üzenetére

    Pincerol meg azert nem hallasz, mert a magyar elszegenyedett es a romon hitelre felvett penzbol epphogy beleferve az epitkezesbe, inkabb lemondanak 10% plussz koltsegrol a pincevel, mintsem belatnak annak elonyeit.

    Orulok, hogy szuleim hazakat epitettek masoknak tucatszamra, szuper minosegben, mert igy azt a kodot, ami az emberek fejeben itt-ott van epitkezesrol es mi mennyibe kerulrol, es hogy mit erdemes es mit nem, en nem kaptam meg.

    Hat, ezert nem lattal pincet mostanaban. De nem is tudom, ez miert erv Nalad, ha a CSOK-os "tomegeket" veszed kiindulasi alapnak. Tomegbol sosem indulunk ki, ezt mar tudhatnad, mert az emberek egyenileg okosak, a tomeg buta, ennek kulon pszichologiaja van, miert oda nezzek, hogy legyen egy kinyilatkoztatasi alapom pince temaban ?

    Vegigmegyek Bp agglomeraciojaban munkam miatt autoval jopar telepulesen, itt annyi de annyi uj epitkezes es lakopark van, hogy elmondani nem lehet. Ez nekem "tomeg". Annak a taxisnak is, aki emiatt koltozik el innen, mert az utak mar jarhatatlanok reggelente, mikozben ujabb lakopark keszul ugyanarra az uthalozatra.

    Nem vegeztem felmerest arrol eme epitkezo, vagy nemreg frissen epitkezett tomegben, hogy ugyanmar, lett-e pinceje, de rengeteg alapot latok es mind kivetel nelkul savalap, szerelobetonnal. Ez arra utal, hogy eszuk agaban sem volt pincezni, mert nem volt mar ra penzuk, amikor matekoltak. Igy befejezni sem fogjak tudni segitseg nelkul, ez a sztori azon resze, amit meg nem tudnak, de jon a nyar, a vakolat raer, csak koltozzenek be. Ismeros ?

    Ezert nincs pince a mai hazak tobbsege alatt.
    - nem gondolkodnak
    - nincs ra penzuk
    - prekoncepciok, hogy sok, meg megdobja, nyug, stb.

    Akinek meg van, imadja, mert az egesz mosokonyha, gepeszet, minden istennyila lemegy oda a gyerek pingpong asztalaval, vagy megunt XBox 1-esevel es biciklijevel egyutt. Amolyan "mindent elnyel".

    Es van egy nagyon szuk reteg, aki elgondolkodik azon, hmmm. Mi lenne, ha az edeny zorgestol, a csalad altalanos zajatol meg tudnam kimelni magam es idealisabb korulmenyeket biztosithatnek zenehallgatasra, mint az aktualis nappalim ?

    Ennyibe kerul a pince. De ehhez nem kellenek epitesi vallalkozo szulok, hogy az ember belassa, csak nyitottsag, hogy ha mar ugyis epitek a kovetkezo 10+ evre, nem kinyogom magambol azt a marha hasznos pincet ?

    Es nem :D Nem mindenki gondolkodik igy. (Ez a fura, de hat kulonbozoek vagyunk).

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz Dißnäëß #2378 üzenetére

    Ki beszél elmaszkolásról? Te élsz tévedésben, ha azt gondolod, hogy azért kell a "jó" kábel, mert jól eltünteti a hibákat... pont nem ez a lényege a dolognak, de ezt meg te nem akarod megérteni, csak lőzungokban beszélsz.

    Ja és Madonna "Frozen" nálam pl. kifejezetten jól szól, még tévéről is, de azért ez a felvétel minden, csak nem könnyen emészthető egy rendszernek sem...szerintem. Nem is ezzel kéne demózni...szerintem.

    Az én rendszerem nem többmilliós... ;)

    A pincés hasonlataid is nagyon erőltetettek. Végső soron elköltesz pluszban milliókat, de normális kábelre, vagy elektronikára már sajnálod a pénzt és ki is nyilatkozol, hogy mindenki hülye, aki erre komolyabb pénzt kiad.

    NEM mindenkinek telik teljesen alápincézett családi házra, de egy normálisabb hifilánc ennek a tizedébe sem kerül. Szóval, ne hivatkozz ilyenekre, mert szerintem nagyon nincs igazad. Nem igénytelenség kérdése az, hogy milliók laknak társasházban és mocskosul sérti az egómat a feltételezésed, hogy igénytelen és ostoba/ák vagyok/vagyunk mert nincs teljesen alápincézett házunk. Nem kizárólag a tehetősebb osztály jár ide "beszélgetni", ergo, jó lenne, ha lejjebb szállnál a magas lóról.

    "De ehhez nem kellenek epitesi vallalkozo szulok, hogy az ember belassa, csak nyitottsag, hogy ha mar ugyis epitek a kovetkezo 10+ evre"

    Nem, de jó ha van... És nyitottságtól nem lesz kenyér az asztalon... :O

    [ Szerkesztve ]

    "csak a zene van"

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Dißnäëß #2369 üzenetére

    Gondoltam tegnap, hagyom most a témát, mert a házi hangdobozépítés topikban úgyis kivesézhető konkrétan, ha nekiállsz építeni. De ha már szazbolha is besegít, meg mások is hozzászóltak, akkor mégis visszatérek rá általánosságban.

    Nincs DIY építési tapasztalatom PA hangszórókkal, de ez nem véletlen. Azért nincs építési tapasztalatom velük, mert hallgatási persze van. Ezeket általában nem arra tervezik, hogy zenehallgatni lehessen velük, hanem - ahogy te is írod -, hogy nyűni lehessen őket. Persze, alkalmasint a PA hangszórók között is vannak az árukhoz képest jó hangúak és jól hangdobozba illeszthetőek. De ne gondold, hogy az ilyenek olcsóbbak, mint a hifi szcénából érkező hasonszőrű társaik. Általában nem olcsóbbak, kivételek pedig pro és kontra is vannak, tehát alkalmasint akár drágábbak is. Ami a hifi szcénában esetleg luxus- meg "ezotérika" felár, az a PA szcénában ipari felár. Az ipari felhasználási árak alapból magasabbak szoktak lenni, mint a magánfelhasználási árak. És a PA-ban is van luxus meg "ezotérika" felár, csak luxus nélkül.

    Például, amit linkeltél FaitalPRO 6FE100-ast, annyi pénzért a klasszikus hifi márkáktól is kapsz legalább olyan műszaki paraméterkompromisszumokkal rendelkezőeket, és esetleg jobb hangúakat - sőt, valószínűleg jobb hangúakat, mert a hifiben az egymás ellen ható műszaki paraméterek közötti kompromisszumok alkalmasint kevésbé a terhelhetőségre, hanem inkább a hangminőségre vannak kihegyezve (lásd, a házi építésű topikban te is vitatkoztál Lacival, aki szerint vannak 100%-os megoldások, amik persze nincsenek, csak kompromisszumfajták vannak adott kategórián belül). Konkrétan ennek a 6FE100-nak is vannak olyan műszaki paraméterei, amik miatt hifi hangdobozba jó eséllyel nem szeretném építeni, még akkor se, ha elhiszem, hogy abból a kis mágnesből kihoz 1T fluxussűrűséget a motorjához (ha abból a kis mágnesből valóban kihoz 1T-t a motor, akkor egyéb bajok biztosan vannak abban a motorban az egymás ellen ható paraméterek miatt). Persze, a konkrét típus ezeket az eléggé felemás paramétereit felülírhatja azzal, ha annyira szépen szól, hogy megéri kínlódni vele (például a 3kHz fölötti zavaraiból adódó nehezen válthatóságával, a nehezen kezelhető Qts-ével...) - nem tudom, hogyan szól, de te se tudod, és kétes, hogy akiktől olvasol róla, ők mennyire tudják. Szép dolog a kísérletezés, ellenben ha ár-érték arány szerint hatékonyan jó minőségű hangdobozt akarsz magadnak készíteni kockáztatás nélkül, akkor az alkatrészeket tekintve jobb a járt út padkái között keresni az optimális ívet, és nem a járatlan utak szirénhangjai után menni - képzavar. Nem találsz a PA szcénában jobb általános ár-érték arányt, mint a hifi szcénában, ha hangszórókat keresel hifi hangdobozba - más kérdés, hogy házimozizol is, annak a szempontjai persze bonyolítanak.

    Neked a leendő pincédbe nem koncerthangosítási terhelhetőségre lesz szükséged, hanem szépen, zeneien szólásra - utóbbit adott árfekvésben jóval kisebb eséllyel kapod meg PA hangszórókkal. Nagyon kicsi az esélye, hogy PA hangszórók közt találsz valami huszárvágást, amivel kis költséggel nagyon jót alkothatsz, hifi hangszórók között azonban már jól ismertek ilyenek, lásd a házi építésű topikban láttál is ilyeneket, esetleg magad is használtál a korábbi építésedhez. No és amit a többiek is mondanak: készíteni akarsz egy kompromisszumok nélküli hangversenypincét magadnak, és abba éppen a hangszórókon akarsz indokolatlanul garasoskodni?
    Szóval, a 40dolláros szinten is inkább a hifi hangszórók között találsz huszárvágást, midrange-hez és wooferhez is, de jobb lenne a 100dolláros szinten mozognod egy "büdzsé" óriásölő készítéséhez.

    [ Szerkesztve ]

  • liszi70

    nagyúr

    válasz Dißnäëß #2379 üzenetére

    Abszolút egyetértek pince kérdésében. :K A házam 20mx8m-es, a felét pincéztem alá annak idején, de nagyon-nagyon bánom, hogy nem az egészet. Nem lett volna annyival drágább megvalósítani, mint amennyi a felhasználói értéke lenne most.

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #71562240 #2381 üzenetére

    Nemnemnem. :N Ar/ertekrol beszeltem vegig, nem olcsosagrol. Hanyadosrol, nem abszolut ertekrol.

    Mondjuk egy Skoda Octavia, jo felszereltseggel, ujonnan. Ar/ertek (!!).

    A tobbibe nem tudok belekotni, amit mondasz, de cafolni sem, mert ismeretlen terep es szeretek azon jarni. Ahogy oly sokan, hiszen akinek a Kondo KSL ismeretlen, az kiprobalja. Es masok akik azt mondjak neki erre, hogy jo, vagy nemjo, ugyanazok a masok, akik nekem mondjak, hogy epits nyugodtan Faitallal, vagy ne, mert o is meglepett hasonlo projektet veluk es mesesen zenelnek szobaban (szerinte). Keteselyes, hogy Neked majd bevalik-e. Es lam, a Kondo se jo mindenre. Ha konkret parametereknel tartunk, a fluxus es 1-2 hangszoro parameter ugyanugy parameter, mint egy csoves feedback nelkuli erosito torzitasa. Megsem nezzuk, hanem hallgatjuk es jo esetben elvezzuk, mert van olyan parameter, amin erdemes fennakadni, de van olyan, amin nem.

    Peldaul ha 125Hz-en valtok, a Faital rezonanciafrekijet elkerulom. Sok szupi melykozepnek ennel magasabban a rezonanciafrekije, mikozben egyebek jok lennenek nekem. Fent meg 3k kozelebe sem megyek, mert a magasat meg 2k korul tudom mar valtani biztonsagosan. Elektronikus/digitalis, negyedfokuval, szoval nem szamitunk dramara, vagy arra, h lefustol. Ez csak pelda, szoval a dolgok oroszlanreszet ok viszik es ha lenne is olyan hifis ekvivalense, vagy jobbja, amit igenybe vehetnek, a kor alaku hangszorok megnovekedett kozeppont tavolsaga mar nem engedne azt a szuk egymashoz kozel tetelt, mint ezek eseten, igy ott a magasabb frekiken 4 kulon nyalabot adna a kozepszekcio, 1 egyseges pontszeru helyett. Ezt gyonyoruen lemodellezte nekem egy ezzel is foglalkozo szaki. Aprosag, de ugyelek erre.

    Hidd el, rengeteg hangszorot megneztem. Vannak szuperek, csak nem erre a felhasznalasra, hogy 4-et tegyek szuken egymas melle a tovabbi parameterek utan, mint plussz igeny. Mehetnek a D'Appolito, MTM utakon, nem, mast akarok.

    Eszem agaban nincs penzen agyonsporolni, egy eros arany kozeputat jarok ar/ertekben, nagy teljesitmeny turo kepessegre hajtok, hogy normal hangeron legyen bosegesen peak reserve (tehat csucsokra tartalek), dehogy akarok en kakaon diszkozni :D , semmi ilyen. De annyira es annyira mashogy szol egy nagy rendszer, ezt Te is tudod, halkan, mint ugyanazon a hangeron egy kis rendszer. Meg itt a haz alap 80nm, ha kisebbre nem veszem meg addig.. ha az egeszet alapincezem (mert akkor mar ugy eri meg) es ugy valasztom le belul, 50nm-t kellene mondjuk bezenelni.

    De ezekbe felesleges belemenni itt es most, ez nem az epito topic, meg mar a kulfoldiekkel agyon veseztem odavissza sokszor az egesz koncepciot szorostul borostul es biztattak, hogy csinaljam, volt az enyemnel elvetemultebb otlet is tolcserekkel, meg mindenfele egzotikummal, most ez maradt.

    Beszelgessetek :)

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • #71562240

    törölt tag

    válasz dgyuri0123 #2380 üzenetére

    Gyuri bátya, túlreagálod, nem bántott senki. Kábelügyileg se, pinceügyileg se egoigénytelenségileg se. Nem volt okod megbántódni. Beszélgetés folyik. :)

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz liszi70 #2382 üzenetére

    Igy van. Es koszi a megerositest. Van, aki mar tudja a dorgest :D ;)

    Meg nalam is jatszott egy ideig a fele, de kollegamnal is a fele van es zokog, hogy uristen, de jo lett volna, ha... Persze igy is oriasi ertek, amikor a mosogep felveszi az ezres fordulatot.. :O

    A kovetkezore: ne hidd, hogy statikailag ez barmi gondot okoz jo tervezesnel es kivitelezesnel. Keresd a jo oldalat a sztorinak, probald meg azt megragadni, milyen klassz dolog is a pincezes, ha megteheti valaki. Komolyan nem tudjak sokan, frissen epitkezok, mekkora hasznalati ertektol esnek el alig tobb penzert.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz Dißnäëß #2386 üzenetére

    "Van, aki mar tudja a dorgest "

    :W Szándékosan viszed ennyire félre a dolgokat?

    [ Szerkesztve ]

    "csak a zene van"

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Dißnäëß #2384 üzenetére

    "Nemnemnem. :N Ar/ertekrol beszeltem vegig, nem olcsosagrol. Hanyadosrol, nem abszolut ertekrol."

    Tehát "Dedede.". :K Hiszen én is ár-érték arányról, hányadosról beszéltem végig. Mindig arról beszélünk.

    "Ha konkret parametereknel tartunk, a fluxus es 1-2 hangszoro parameter ugyanugy parameter, mint egy csoves feedback nelkuli erosito torzitasa. Megsem nezzuk, hanem hallgatjuk es jo esetben elvezzuk, mert van olyan parameter, amin erdemes fennakadni, de van olyan, amin nem."

    De nézzük azt a csöves torzítást, hogyne néznénk. Mást is nézünk, de a csöves torzítást is nézzük. Érdemes rajta fennakadni. Aztán érdemes vizsgálni, hogy egyéb paraméterekben és hangban ellensúlyozza-e valamivel. Nyulván ellensúlyozza, hiszen népszerűek a csöves erősítők ma is. De nagyon is nézzük azt a csöves torzítást. Mert fennakadnivaló paraméter.

    "Peldaul ha 125Hz-en valtok, a Faital rezonanciafrekijet elkerulom. (...) Fent meg 3k kozelebe sem megyek, mert a magasat meg 2k korul tudom mar valtani biztonsagosan."

    Valahol 1-2kHz környékén kell váltanod, és nyilván ott is jókora meredekséggel szűrve, pedig a fölötte levő csipogó 3-4kHz-et szeretne, csak oda föl már nem tudod fölengedni ezt a közepet. Nem tesz jót egyik magasnak se, ha 2kHz-en váltod, és ezt a FaitalPRO-t inkább 1kHz-en kéne max.

    -.-.-.-.-.-.-

    A szorostul borostul meg a kor alaku ment azonnal, de azon egy fél pillanatra el kellett gondolkoznom, hogy mi az az epito topic.

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz dgyuri0123 #2387 üzenetére

    Te most csak eljátszod-tetteted, vagy tényleg igaz ?
    :W

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • #10726912

    törölt tag

    válasz Dißnäëß #2384 üzenetére

    A Kondo miatt irok:
    A gond a hifi szemlélettel van. A kábelek cserélgetése-megtalálása egy rendszeren belül nem pénzégetés, hanem létkérdés. A hifi létét adják. új kábelt nem szabad venni, ez igaz minden új dologra (az Octavia-ra is), hisz megvételkor, mikor kifizetted, máris buktál rajta, ha nem jó valamiért, máris veszteséggel tudod eladni. Ezért mondtam a használt cuccokat is.
    Az, hogy a rendszerépitésnél milyen utat választasz, azaz új hangszórókból, amik HIFI terén nem bizonyitottak széles körben, már erősen kétesélyes, erre irtam tanácsként amit, de kiváncsian várom, hogy a költségeidhez képest milyen végeredményt kapsz.
    Kondo-t venni nem pénzégetés, ahogy a Wireworldot sem, és Vector2-t sem. Mert ezek már megnyugodott áru darabok, ennyikért mennek, amennyiért vettem, s türelemmel bár, de ugyanigy tovább adható, ha nem kell mégsem a rendszerbe.
    S ami a lényege a mondókámnak, az most következik: ahhoz, hogy megtudd, mi a valós hangja a rendszerednek, ahhoz olyan alapszintű kábelek kellenek, amik nem torzitanak. Hogy merrefelé viszik-hangolják a rendszert, másodlagos kérdés, izlés kérdése. De a torzitás elkerülése, azaz ne legyen jitteres, szúrós kábelhangod, alapvető kérdés egy rendszernél. Attól, mert épitesz dobozokat nem a legismertebb hangszórókkal, még nem lesz a rendszeredből alapszintű rendszer sem, ha nem elég jó a kábelezésed és kásássá teszik a hangot. A kábelezésed egyszer kell rendbe tenni. Egyszer költesz rá. Utána, ha nem tetszik kábel, eladod, veszel árában másikat. Ez csak idő kérdése, nem pénz. A Kondo pedig marad a rendszeremben, bár ha nem maradna, tovább adnám, s vennék mást ugye...s nem égettem pénzt :) Egy bizonyos értékű kábelezésre szükség van. Hangszórókra és dobozokra is. De ha nem jön be az épitésed, ott van bukás az új és ismeretlen hangszórók miatt főleg. Kábelnél nincs, csak a vevőt kell megvárni, természetesen ezért vásároltam használt kkábelt :)
    Tudom túlbeszéltem, röviden szólva:
    Nekem nincs kockázat, a kábelek rendbe tételét lehet csinálni ésszel, ahogy a hangdobozok beszerzését is, amit teszel, abban benne van a bukás lehetősége anyagi részről, kivánom, hogy szeresd a végeredményt nagyon sokáig :) :R

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #71562240 #2388 üzenetére

    Helyezd kontextusba és ne kiragadd. Kiragadva mindig könnyebb "visszavágni" holott ez nem is karatéról szól.

    Most én is kiragadom Tőled:
    Valahol 1-2kHz környékén kell váltanod, és nyilván ott is jókora meredekséggel szűrve

    Ez meg sem születik pennádból, ha kicsivel tovább kiszúrod, amit írtam, hogy negyedfokúval váltok. Ez elég meredek, 24dB/oktáv. Laposabban okkal nem akarok, meredekebben megintcsak okkal nem. Kompromisszum, egészséges. De ez nem az építő topik :D Teszem is innentől off-ba.

    A csövi torzítást ne bántsuk légysziii. :R Számok fétisében éltem régen is és ma is meghatároz, de van, amikor emelni illik a lécet, mert. :D ;)

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • #10726912

    törölt tag

    válasz dgyuri0123 #2387 üzenetére

    Ha nem értitek meg egymást, akkor ne bosszankodjatok, lépjetek tovább. Vagy irjátok le türelmesen egymásnak, de ez beszélgetés, nem önmagatok igazolása. Ez akkor is igaz, ha a másik nem értette meg. Az indulatok helyett inkább engedd el, ha idegesit a beszélgetés folyamodványa :) A fórumozásnak ez a lényege itt, hogy addig folytasd, amig nem bosszant, amig örömöd leled benne. Ha valakivel a beszélgetés vakvágányra kerül, akkor lépj tovább, mindegy, hogy kinek van uigaza, leirjátok a mondandótokat, de ez nem arról szól, hogy meggyőzd a másikat, és annak meg kelljen értenie a mondataid. Sokan értik, amit te mondasz, sokan értik, amit Dißnäëß mondd, a lényeg, hogy indulatok nélkül :) :R

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #10726912 #2391 üzenetére

    Nagyon eltér a véleményünk, de esküszöm, ha elkészülök, szívesen vendégül látlak és nem veszem zokon és újabb korty borral kínállak akkor is, ha azt mondod a végeredményre, amit kreáltam, hogy hulladék. Eskü. Csak mondd, milyen bor, én nem iszom 1 éve (semmit) :D Lehet ez a baj velem ? :F :D Szóval... mert emberként le tudtad írni a gondolataidat, embernek..

    Két gondolat gyorsan (a céges vidkonfom előtt) :

    - ha senki nem vesz új kábelt, mert nem érdemes, ki vesz ? Muszáj valakinek elkezdeni. :) Lehet túl egyszerűen gondolkodom, de ez az első, ami erre beugrott. Ők az "első vér", akik elhullanak a legelső sorban, amikor angolok és franciák kiállnak egymás ellen a mezőre a szuronyosokkal ? :)

    - villamosmérnök az apám, sok csövivel és tranyóssal maga mögött, míg épített. Megszállott volt kicsit. :) Ő nem tudná értelmezni az általad leírtakat, egyszerűen nullával való osztás kategória, hogy egy kábelt járatni kell, meg nem mindegy, melyik végét kötöd be hova, nyilak RCA kábelen, meg egy tisztességes tisztaságú és keresztmetszetű sodort réz "drót" - értsd, technikailag minőségi RCA - mivel tud ugyan kevesebbet egy kígyóolaj-szagú társától. Jitter csak digitális domain-ben értelmezhető, míg átviszed a DAC-ba, szúrós hang DAC, vagy azért, meg az utánalévő filtering vacak, vagy azért, mert a jitter/zaj miatt szart kap, szúrós hang lehet még magas kábelezés (de inkább passzív váltószűrő kondi) és maga a magassugárzó, esetleg erősítőben (szükségszerűen, mert olyan a design-ja) jelútban lévő kondi, szóval .. én (mi) megfoghatóbb dolgok mentén megyünk.

    Én csak bízom benne, hogy Te is megtalálod a számításaidat, túl sok kábelcsereberélő hifistát ismertem (és engedtem el életemből), akik örök elégedetlenek. Nagyon árulkodó az, amikor megkérdezed a frankót tőlük, szemükbe nézve, eléjük állva: SZERETED ? Egyszersem hallottam, hogy "úú, nagyon... és a békés mosoly". Mindig jött a félreduma, hogy "hát nemrossz, most így ezzel egész jóóó.." - ezek nekem nem arra utalnak, mint egy szelíden mosolygó, egész lényéből elégedettséget sugárzó audiofülike, aki megérkezett valahova X időre (legalább évekre, de lehet, hogy örökre) és ott megpihenve azt mondja, zen.

    :R

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Dißnäëß #2392 üzenetére

    Én kínosan vigyázok arra, hogy mindig a kontextust nézzem és idézzem. Hogy ne ragadjak ki kontextusból. Ha mégis úgy sikerült volna, akkor hiba lenne, nem szándékos. Hogy jön ide karate meg visszavágás. Beszélgettünk.

    Láttam, hogy negyedrendű szűrést emlegettél, nem azért tettem hozzá a "nyilván ott is jókora meredekséggel szűrve" kitételt, mert ne olvastam volna a kontextust, hanem azért tettem oda, mert megengedőbbet akartam a te eleve negyedrendűdnél, ugyanis még digitálisan szűrve se tartom elvileg jónak a negyedrendű szűrést, hanem kényszernek tartom. Hogy a mostani szavaidra utaljak, nem tartom egészséges kompromisszumnak a negyedrendű szűrést - még digitálisan se. Tehát nem tartom egészséges kompromisszumnak az olyan hangszórót se, amit még a magassugárzó számára optimálisnál jóval alacsonyabb váltási frekvencián is kénytelenek vagyunk sokadrendűen szűrni.

    Újra felhívom a figyelmedet arra, hogy én miről beszélgettem számodra, ebbe tömörítettem bele az egész kontextust:
    "Szóval, a 40dolláros szinten is inkább a hifi hangszórók között találsz huszárvágást, midrange-hez és wooferhez is, de jobb lenne a 100dolláros szinten mozognod egy "büdzsé" óriásölő készítéséhez."

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #71562240 #2395 üzenetére

    A dőltben nem értünk egyet, de nem célunk. A digitálisban pláne nem, ott annyi de annyi minden kellemetlenség nincs, amit egy passzívban be kéne nyelnünk békaként. Aurum Cantus AMT, lentebb is keresztezhetném, másodfokúval is. Egyelőre nem.
    :R

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Dißnäëß #2394 üzenetére

    "túl sok kábelcsereberélő hifistát ismertem (és engedtem el életemből), akik örök elégedetlenek. Nagyon árulkodó az, amikor megkérdezed a frankót tőlük, szemükbe nézve, eléjük állva: SZERETED ? Egyszersem hallottam, hogy "úú, nagyon... és a békés mosoly"."

    Kérdezz engem.

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #71562240 #2397 üzenetére

    Jó, Te nagyon kaqkktojásnak tűnsz már messziről is, de egy kaqkk nem csinál nyarat :D

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #71562240 #2399 üzenetére

    AST25120

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák