-
Fototrend
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Metalaim
újonc
válasz konzumpro #2669 üzenetére
Hálás köszönet, konzumpro! Tudtam, hogy neked lesz ötleted rá.
Valószínűleg az őrlő aljára nem került vissza, ugyanis kiszedtük az őrlőt, mert furcsa hangja volt. Valószínűleg vizes lett a takarítás közben, megszárítottuk, mostmár normális hangja van. Holnap akkor újfent szétszedjük, és megkeressük az alkatrész helyét. Remélem nem lesz baj abból, hogy pár napig enélkül használtuk.
Más kérdés: eddig AquaCleannel használtuk, most kellene benne másodszor cserélni. Mennyi értelme van, ha úgy használjuk, hogy 2 dl csapvíz kb. 1,6 l milliq (3x desztillált) vízhez? -
Palesztin994
aktív tag
válasz konzumpro #2810 üzenetére
Köszi a választ! Mivel annyira nem értek hozzá, te viszont azt hiszem igen, téged is megkérdeznélek:
Szerinted érdemes össszességében pico baristot venni? Nekem nagyon tetszik, csak bennem van egy kis félsz a philipstől. 169 viszont brutál jó ár most, annyi szent, és nem a gagyi kategória ez már, ahogy írták is.
Egyébként ez a saeco-philips együttműködés hogy néz ki? Tulajdonképpen ki mit gyárt ezekből a gépekből, tudja valaki?[ Szerkesztve ]
-
Palesztin994
aktív tag
-
anadroid
senior tag
válasz konzumpro #2908 üzenetére
Mi bajod van az Alzabub (C) csajával?
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
csabulaxi
senior tag
válasz konzumpro #2980 üzenetére
Ma szedtem szét, nekem is a golyós van. A golyó egyik fele fekete, 1 óráig áztattam kv zsíroldóban, de így sem lett szép üveggolyó belőle. Szóval nálam nem csillogó homogén lett, ezért is keresgéltem.
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
AttiMM
csendes tag
válasz konzumpro #2987 üzenetére
* A minimális kávémennyiség 20 ml - ez pont jó egy ristrettohoz Az applikációban ml-re beállítható, a készülék kijelzőjén csak egy csúszka jelzi, illetve ha ott állítjuk be a mennyiséget, akkor ugye elindul a csapolás, és amikor megállítod, annyi lesz. Hm, adtál egy ötletet: kipróbálom, hogy ha nagyon hamar leállítom, akkor lehet-e 20 ml alá menni.
* Őrlésfinomság: 1-7 között állítható feles lépésekben (tehát 13 fokozatunk van), és a 7-es a legdurvább, 1-es a legfinomabb őrlemény.
* Kétbojleres a gép, igen. Kipróbálom a tesztedet, mi lesz belőle? Az egybojleres gépek hideg tejjel kezdik a gőzölt tej hozzáadást? Azt gondoltam, hogy csak annyi a különbség, hogy többet kell várni, mert annak az egy bojlernek kell kiszolgálnia mindkét funkciót.
Amúgy pedig: a legtöbb esetben az automata kávégépek először a gőzölt tejet teszik a pohárba, és arra csapolják a kávét. Ennél speciel be lehet állítani fordítva is (írtam is róla), de a többinél hogyan viselkedik egy egybojleres gép? Alaposan felfűti a gőzhöz, tejhabot adagol - utána a kávéhoz már alacsonyabb hőmérséklet kell, hűteni mindig gyorsabb, mint fordítva (bejön a hideg víz). Tényleg nem tudom, mi a gyakorlati különbség az egy és kétbojleres gépek között. (A Gaggia Classic is egybojleres, annak elég szerény volt a gőzteljesítménye (két személy részére már nagyon figyelni kellett, hogy elég legyen a gőz a tejhabhoz), de ez nem biztos, hogy pusztán az egybojleresség miatt volt (lehet, hogy csak túl kicsi a kazán).)* Energiatakarékosság kikapcsolható a beállításokban (alapból be van), most kipróbáltam: nekiállt ezerrel fűteni. Gondolom, úgy állandóan forrón tartja a bojlert, de jó ez nekünk? Megspórolunk néhány mp-et, cserébe növeljük a villanyszámlát és a vízkőképődést (és talán csökkentjük a fűtőszál élettartamát).
-
AttiMM
csendes tag
válasz konzumpro #2992 üzenetére
Köszi a válaszokat. Igen, én is erre gondoltam, hogy ki tudja hűteni, de igazad van: ahhoz át kell folyatni a vizet rajta, ahogy írod is, hogy a Philips csinálja - na, ez nem csinál ilyesmit.
Felfűtött bojler: jogos, a Gaggiát én is 15 perccel előbb bekapcsoltam, hogy átforrósodjon minden része
Tesztcsík csak egy db volt a csomagban, azt el is használtam. Hol lehet ilyet kapni? De akkor sem értem teljesen: a belső vízlágyító szűrő opcionális dolog (ennél is úgy írják, hogy ha van hozzá, akkor hogyan installáljuk), de a vízkeménységmérést a csapvízhez írják. Vajon van annyira okos, hogy tudja, hogy van benne telepített vízlágyító szűrő, és az az eredeti 3-ból mondjuk 1-es keménységre lágyítja, és akkor annyival ritkábban kell vízkőoldást végezni?
Kíváncsi lennék, hogy a Brita mennyire lágyítja a vizet, és ha azzal öntöm fel, akkor a beépített szűrő azon még tud-e tovább lágyítani? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz konzumpro #3033 üzenetére
Nem tud megtéveszteni, hiszen írtam is, hogy ki vannak iktatva a biztonsági mikrokapcsolók. Így nyitott oldalajtóval és zaccfiók nélkül látom az egész folyamatot, hogy milyen állagú pogácsa jön a főzésből, illetve azt mi befolyásolja.
A hengerbe nyilván nem látok bele, de azt igen, amikor főzés közben a dugattyú alsó kiálló rúdja elkezd visszatolni. Természetesen van egy kisebb visszatolás először, amikor a dugattyú alkalmazkodik a töltet nagyságához. A korábbi képen látható rugó biztosítja az összenyomó erőt, de annak is kell visszább engedni, ha szorulna a helyzet.
Meg amikor a forró víztől tágul az őrlemény, azt is kompenzálja. Tehát eddig beszélhetünk mondjuk két kisebb elmozdulásról.
De amikor túl finom őrleményt engedek be, határozottan megváltozik a helyzet.
Betapad a felső szűrőbe és a pumpa is erőlködik, belassul. Közben azt lehet látni, hogy a dugattyú alsó szára ütközésig, nagy erővel kitol, plusz még az egész főzőegység szinte befeszül a nagy nyomástól, illetve az erőnek kitett karok betámasztanak, feszülnek.
Gondoltam arra is, hogy az őrleményből felszabaduló gázok / gőzök is hozzájárulnak ehhez a hirtelen táguláshoz. Mert egyébként az alulról felfelé haladó főzővíz, illetve a rugó nyomása miatt is azt hihetnénk, hogy ilyenkor csak felfelé ható erő lehet a dugattyúra nézve, de valahogy mégsem.
Ekkor van az, hogy az egész belső tartalom felhígul, felkavarodik és végül nem kiesik a pogácsa, hanem csak kifolyik. Ennek persze különböző fokozatai lehetnek, félig sűrű stb.
Utána a darálót durvábbra állítom, felső szűrőt is szivaccsal letörlöm (legalább, vagy ki kell venni tisztításra), majd többszöri főzés után normalizálódik a helyzet, a már durvább őrleménnyel. (Nem a darált adag nagysága befolyásolja, hanem a finomság.)
Szerk: közben jutott eszembe, hogy a vízpumpa utáni nyomáskorlátozót ellenőrizni kellene, mekkora nyomás áll elő, amire van is egy eszközöm, csak idő kérdése, mert egy kis barkácsolást igényelne, beiktatni a rendszerbe.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz konzumpro #3061 üzenetére
Van az fajta például, ami a Lidl gépében is megtalálható, ahol a szűrő után a kávé egy tűszúrásnyi lyukon halad át, onnan spriccel egy kis fémszitára (perlátor), ami a sugarat megtöri. Viszont eközben a nagy nyomással áramló sugár levegőt is sodor magával, ami az oldalt kiképzett kis nyílásokon keresztül jut oda, ettől lesz habosabb.
Lehet, hogy az ínyenceknek ez a plusz levegő már nem tetszik.
A habképződést befolyásolják persze a folyadék egyéb fizikai és kémiai tulajdonságai is, fehérjetartalom, ilyesmi, nem csak a gázok.
-
konzumpro
Topikgazda
válasz konzumpro #3086 üzenetére
Találtam egy videót ahol solenoidot cserélnek, hátha másnak is jól jön. Csak legyen otthon menetrögzítő (Loxeal).
PL41 – PL042: How to change the solenoid valve – LELIT 50s Line - YouTube
-
dethroner
veterán
válasz konzumpro #3135 üzenetére
Köszi a tippeket. A legmelegebbre van állítva a hőfok, így azt nem tudom buzergálni már, és még a mikrózás olyan hogy értem mire gondolsz. De a többi javaslat egyenlőre kínai nekem, légyszi mondd hogy mi mit jelent.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
biker
nagyúr
válasz konzumpro #3146 üzenetére
én a philipsel rászoktam erre az előmelegítésre őrölt módban üresen, mert hiába hőntartás, 1 óra múlva hidegebb kávét készít.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
dethroner
veterán
válasz konzumpro #3146 üzenetére
Köszönöm, de ezek mind olyan macerás dolgok, reggel amikor munkába indulás előtt van 2 perc egy főzésre és meginni, nem pöcsölnék A megmikrózás viszont jó lehet, de van tipped mennyi időre szabad berakni? Gondolom csak pár másodpercre.
Meg az előző kávé amit ebben az automatában főztük ez a [Dallmayr] volt, ezt nem éreztük savanyúnak, de ez a [Mantaro] nem komálja az automata gépet.
Indul a nagy kávévadászatA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
viktorhu
veterán
válasz konzumpro #3150 üzenetére
Én kétszer kipróbáltam. Egy tányérnyit mikróztam. Elsőre egy perc, a perc végén kezdett pattogni, így adtam neki még egy percet, akkor már lehetett érezni a sült olaj szagát. Második alkalommal adtam neki három percet, nem égett meg, de érezhetően tovább pörkölődött, a mikróban meg kifejezetten kellemetlen szagot hagyott napokig. Annyira nem lett jó az eredmény, visszatértem ahhoz, hogy vagy jó gyárilag valami a géphez, vagy nem.
-
dethroner
veterán
válasz konzumpro #3209 üzenetére
Mivel nálunk a párásító néha megivott egy nap 3-4 liter vizet is, nagyon sok kellett, mindig a 100 liter ment le hamarabb, gyakran 3 hétig se volt egy betét a kancsóban, a beöntő víztartó is mosva, vízkőtelenítve, karban van tartva. Csapra kötött rendszert nem szeretnék, azzal még kiegyeztem volna hogy a kancsóba és a gépbe 2 betét kell havonta, de megvallom őszintén eszembe se jutott hogy a kancsó által kiszűrt ásványok hiányozhatnak a szervezetemnek.
Lehet a kávégép kénytelen lesz megelégedni a saját szűrőjével, a Brita kancsóból pedig csak a vasaló és párásító fog kapni, fogyasztásra meg visszaállunk a csapvízre. A teakészítéshez használt vízforralót meg ki lehet vízkőteleníteni ha már a csapvíztől belassul.
Hihetetlen hogy mindezt a kávézásról szóló topikból kell megtudnomA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
sesshou
senior tag
-
konzumpro
Topikgazda
válasz konzumpro #3326 üzenetére
Egyenletesebb és lassabb a pörkölés így, a végeredmény magáért beszél, könnyű elcsípni az első reccsenés kezdetét, folyamatosabb a babok forgása is, még a ragacsos mosott kávéval is ami végre elfogyott, a harmadik pörkölés etióp, végig szépen mozgott, egyenletesen pörkölődött, időben kb. 8 perc az eddigi 7-hez képest, világosabb összességében az elért szín. Vannak jobb pörkölők drágábban, Gene 170e, Behmor 180e, de így az Imex se rossz.
-
h1mpi
nagyúr
válasz konzumpro #3351 üzenetére
Ez mindig is érdekelt, hogy honnan tudom meg, hogy az én gépemet, hogy állítsam be?
Nekem ez van: e'Longhi Dinamica ECAM 350.15 B. Van 13 őrlési fokozat. Legtöbbször Pellini Espresso Bart, Dallmayert és ritkábban Illy Columbia-t iszok. Erre van esetleg egy tutorial vagy kísérletezni kell?Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 12 999 Ft
-
WaterWawe
őstag
válasz konzumpro #3404 üzenetére
Hát fél éves a gép, kenni pedig szoktam, szóval remélem nem ez a gond.
Az őrlemény mondjuk ilyen 1.5-ön van, szóval lehet az túl finom neki, bár nem nyúltam hozzá a kávécsere alatt, de gondolom különböző fajta kávébabokból különböző finomságú örlemény lesz.[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
válasz konzumpro #3416 üzenetére
Fél éves a gép és RO szűrő vizet kap. Nem hiszem, hogy annyira vízköves lenne. Viszont ugye a Lattego kancsót csapvízzel szoktuk elmosogatni. Arra tudok gondolni, hogy a pohár kis járatában van vízkő, még mielőtt még a tejhez érne.
Ha sima forróvizet engedek a gépből a gőz helyett akkor rendesen jön.Na mindegy, azért így is meg lehet inni a kávét.
-
WaterWawe
őstag
válasz konzumpro #3418 üzenetére
Hát én nem vettem észre, változást a habot illetően, de ez nem kizáró ok, elég szubjektív megfigyelés. Érdekes, hogy ez így úgy történt, hogy rendes mennyiséget adott. Nem voltunk itthon 4-5 napig (főzőegységet elöblítettük, tejtartót elmosogattuk távozásunk előtt). Majd mikor visszajöttünk, összeraktunk azóta kevesebb tejet ad.
Lattenal is megfigyelhető egyébként, hogy kevesebb tejet ad.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen