Új hozzászólás Aktív témák

  • Lassú Víz

    őstag

    válasz Reinhardt #34041 üzenetére

    A fájl dátuma változhat mozgatáskor és egy fájlt sem nagy kunszt átnevezni. Viszont a képben lévő EXIF adat nem változik. Ugyanakkor az EXIF is módosítható, törölhető, és a készítés dátuma a kamerán beállított dátumtól függ. Mondjuk telefon már általában automatikusan állít időt.

    Minden esetre nekem furcsa, hogy valaki beköltözéskor dokumentál egy sérülést, elkoszolódást, és nem küldi azonnal a főbérlőnek visszakereshető módon a hibát vagy nem írja bele az átadás-átvételi jkv-be. Az sem valószínű, hogy a telefon beérné csak a dátum beírásával a fájl nevébe, mert egy nap nem egy kép készül. Egy Faststone vagy IrfanView rendesen megmutatja a képben lévő metaadatokat. Nézd meg azzal is.

    De mivel te követeled rajta a matrac árát, így a beköltözéskori hibátlan állapot bizonyításának kényszere is a "felperesé" azaz a tiéd. Ha a bérlő aláírta, hogy minden hibátlan és faja, akkor akár azt is mondhatod, hogy az átadás után 10 perccel keletkezett a vitatott sérülés, amikor átadtad, még nem volt ott. Azt sem az én tisztem eldönteni, hogy egy profi takarítással orvosolható-e amit látunk vagy emiatt GTK a matrac, de én is tiltakoznék egy ilyen fizesd ki felvetés ellen. Legfeljebb ha új volt beköltözéskor és enyém lesz a matrac. Egyébként az is avul.

    A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

Új hozzászólás Aktív témák