Aktív témák

  • sztyui2

    őstag

    válasz Xantomas #13227 üzenetére

    :Y K100D nagyon jó árban van. A sony A200 se rossz, de a sonykhoz nagyon kevés még az objektív, és nagyon drága is.
    Ha majd egyszer váltok, akkor vagy Canon, vagy Nikon lesz. Mert ilyenkor már egyszer kell kiválasztani a márkát, mert ha mondjuk veszek hozzá sok tartozékot, márpedig venni fogok, akkor később, nem tudok márkát váltani. Ezért a sony nem jó alternatíva. A canon/nikon viszont nagyon jó. Minőségben is, és választékban is a legtöbbet lehet hozzá találni, és árban is egész jó tartozékok vannak hozzájuk.
    Pl. egy rendszervakut is csak egyszer kell megvenni, mert azt még vázcsere esetén is ugyanúgy lehet használni. Ugyanez a helyzet az obikkal is. Ha majd váltok, akkor olyan márkát fogok választani, amivel nem kell kompromisszumot kötnöm semmilyen tekintetben és ha esetleg valaha(sok év múlva) nagyobb szenzorra szeretnék váltani, tehát vázat cserélni, akkor ne kelljen az összes obit, rendszervakut(...) cserélgetni.
    Ezért fogok a canon vagy a nikon közül választani.
    Olympus és Pentax is egészen nagy nevek a fotográfiában, de mégsem akkorák, mint a Canon vagy a Nikon. Mellesleg mivel elég hosszútávra vennék egy vázat, ezért nem nagyon számít 20-30 ezer forint mondjuk egy canon minőségért cserébe.

    Jah, valamelyik fórumon írták, hogy vmelyik MM-ban a Sony A200 ezzel a sigma alapobival 69ezer volt csak :D

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák