Aktív témák

  • sztyui2

    őstag

    válasz skublics_ger #34806 üzenetére

    Szerintem is több sebből vérzik a kép. Tényleg nem illik ehhez a fekete háttérhez ez a levelekkel tarkított sál.
    Meg nekem az se tetszik, ahogy a szemüveg optikája megtöri az arc vonalát és lekicsinyíti a szemét is.
    Bár nem vagyok benne teljesen biztos, de nagyon úgy tűnik, hogy az arcot csak egy fényforrás világította meg. Ez nem is lenne annyira baj, nem kell mindig a két fényforrásos szabályokhoz ragaszkodni, de ennél a képnél konkrétan baj. Nagy orrárnyék se valami szép szerintem. Úgy látom hogy még hátulról a sapkát is megvilágítja valami, lehet az volt a másik fényforrás? Ebben az esetben akkor 3-at kellett volna(plusz egy fill hiáynzik az arcról).
    Nemtom ezt a fekete hátteret nem PS-ben raktad be? Mert valami szobaszerűség tükröződik a szemüveg jobb szélén, persze ettől függetlenül még lehetett fekete vászonháttér, de ahogy a többiek is mondták, ehhez a képhez nem illik.
    Valahogy a komopzíció meg az arckifejezés, így összességében a "póz" sem szerencsés.
    Ha már szemüveges női portré, mutatok egy sajátot,hátha segít:[link]
    Itt egy másik is, ezt tegnapelőtt csináltam. Többi kép még nincs retusálva erről a fotózásról, ezt az egyet a kedvedért gyorsan megcsináltam.
    Ez stúdióban készült, szintén szemüveges csajról:
    (Egyben erről akkor már szívesen meghallgatom mások véleményét is)

    Ha ez segít, ezen egy Beauty Dish-el világítottam balról, egy softbox-al jobbról, egy minimum intenzitásra levett vakuval villantottam a háttérre, és egy csupasz vakuval felülről még hozzáadtam egy kis hajfényt.

Aktív témák