Aktív témák

  • Joeey

    csendes tag

    válasz cOxeR #49257 üzenetére

    igen, jó kis obi, viszonylag kompakt de mégis fix 300-as, de kell elé 1.4 TC főleg FX-en, viszont nem romlik a minősége...nagyon jól viseli. Persze örülnék egy f2.8-nak, de már ez is nehéz, áráról nem is beszélve...

    Hát a Nikon 51 pontos af rendszere nagyon jó, d300 és d700 esetében próbáltam, de gondolom a többi gépben is jobb, az újabbakban meg elvileg csak jobb lett. DX-en elég volt a pucér 300, FX-en kell a TC elé érezhetően, és így is sokszor vágni kell, mert úgy alakul a szituáció.

    Én úgy szoktam csinálni h a legkevesebb AF pont tracking-re állítom be a gépet, mert akkor a leggyorsabb, és ez a téma kiszámítható, csak épp baromi gyors..szal ez 9 pontot jelent, és fontos h ne legyen beállítva h csak focus-nál expozon sorozatnál, mert sokszor hiába nincs fokuszban a gép szerint, éles a kép...Ezen kívül kanyarokban szoktam fotózni, ott sokszor történik valami, és látványosabb. Meg persze utómunka, sajna az oldalon lévő képeket lehetne még élesíteni, mert a teljes méretűek élesebbek, de most így alakult, mindig van hova fejlődni:)

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák