Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz lezso6 #116744 üzenetére

    Ezekkel azért nagyrészt egyet lehet érteni, de szerintem még mindig nem nyomnak annyit a latban, hogy ez miatt végig olvasni kelljen.

    Az 1. pontban amit írtál, az főleg mellékkarakterekre jellemző, vagy ZS kategóriás filmek szinkronjára. AAA kategóriás filmeknél, a színészeknek állandó szinkronhangjuk van, akik többnyire jól csinálják, amit csinálnak.
    Nagyon-nagyon ritka az, hogy a főszereplők hangja el legyen baltázva.

    A 2. ponttal egyetértek. Néhány esetben használnak a köznyelven kívül eső, ritkán használt, buta csengésű szavakat. De ugye, megint csak nem ezzel van teli egy film. Elhangzik párszor ilyen szó, nem mondom, hogy nem és erre én is fel szoktam kapni a fejemet. De nem számottevő ezen szavak használata. Bár, azt tényleg én sem értem, hogy egyáltalán ezt minek kell így a szövegbe tenni. Rejtély ...

    3. Na ez egy érdekes kérdés. Amennyire én tudom, az eredeti hang esetén is, rengeteg jelenetet utószinkronizálnak. Természetesen, az eredeti színésszel, stúdióban. Ahol ugyanis a környezet alkalmatlan arra, hogy az eredeti hangfelvételt véglegesítsék, ott erre szükség lehet. A dialógusok meg ugye külön tracket kapnak, ahonnan minden környezeti zaj száműzve van másik csatornára.
    A hangerő pedig, állítólag, a mozinézők kérésére lett hangosabb, mivel sok esetben nem hallják rendesen. Tehát ez tömegigény, nem pedig baki. Azt hiszem amúgy, volt itt erről szó korábban, és ki is lett tárgyalva a dolog. Én is innen tudom, amit tudok. Persze lehet, hogy nem emlékszem pontosan mindenre, így a tévedés jogát fenntartom.

Új hozzászólás Aktív témák