Új hozzászólás Aktív témák

  • shotika

    őstag

    válasz OPiiPO #117010 üzenetére

    Én az eredeti 87-es Predatort se nevezném ZS-kategóriának. Meglepően jól összerakták; mind a képivilág, mind zenei téren olyasfajta készítői odafigyelés jellemzi, ami mindenképpen a többi, hasonló stílusú film fölé emeli, ráadásul az akkori világ egyik, hanem a legnagyobb akciósztárjának a jelenlétével. Elég csak megnézni a földönkívüli jelmezét is, profi munka.
    Viszont attól, hogy minőségi akciófilm, még nyomokban sem tartalmaz sci-fit (nem is értem, hogy itt páran miért ezzel jönnek), hanem egy hihetetlenül hangulatos mozi - aki ebbe többet lát bele, az szerintem rossz úton jár.

    A 2. részt én legalább annyira szeretem, mint az elsőt, Danny Glover agresszív nyomozó karaktere és a városi környezet szöges ellentéte a nyugodt Schwarzeneggernek és a dzsungelnek, és úgy nyúlt hozzá a megteremtett alapokhoz, hogy nem sérült az előzménye. Ez mindenképpen dícséretre méltó.

    Aztán eltelt sok-sok év, megannyi félregondolt folytatás, megszoktuk az évek alatt a karaktert is.

    Shane Black koncepciója érthető, ő azt csinálta az új résszel, amihez igazán ért, és sajnos az is beigazolódott ismét, hogy miért kerüli a nagyköltségvetésű filmeket. Én azt érzem, hogy tehetséges író, és jó rendező, viszont nem tudja eléggé érvényesíteni az akaratát, az elképzelését a nagykutyáknál.
    Majdnem minden film, amiben részt vett, megjelenéskor eléggé megosztotta a közönséget. Elég csak visszanézni az Utolsó akcióhős hatalmas bukását, amely később mekkora klasszikus lett. Vagy az Utolsó cserkészt és így tovább.

    Ő mesél, kifiguráz, de legfőképpen szórakoztat.
    Amikor először írtam az új Predatorról, már akkor szóvá tettem, hogy megosztó lesz. Megértem, ha valakinek nem fekszik, hogy kedvenc szörnyét ilyen formában látja viszont. Nekem bizsergett a bőröm amikor néztem,megnevettetett, vagy épp csendben figyeltem ahogy akcióznak, végig lekötött - de ami ennél is sokatmondóbb, hogy az adott moziközönség akivel néztem, hasonlóan reagált. Szeretem, amikor a közönség együtt mozog egy filmmel, és ezt az új Predator maximálisan teljesítette.

    Aki ezt a filmet ZS kategóriának vagy nézhetetlen mocsoknak tartja, annak javaslom, nézze meg mondjuk ezt:

    Troll 2

    [ Szerkesztve ]

    Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ

Új hozzászólás Aktív témák