Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz sixpak #122947 üzenetére

    Avengers - Endgame

    Talán úgy lehetne egy két szóban jól összefoglalni, hogy feleslegesen túltolták. Legalábbis számomra egyértelműen ez volt a legnagyobb gond, olyan szemmel nézve, mint aki látta az összes eddigi filmet, de nem rajongó. Mintha Nolan megalomániája megfertőzte volna a készítőket és valami akkorát, de tényleg akkorát akartak, aztán sokat akart a szarka lett belőle. Én úgy gondolom, hogy az elmúlt 10-11 év önmagában is bőven megalapozta a korszak lezárásának epikusságát, éppen ezért nem értem, hogy miért kellett ennyire erőltetetten, izzadtságszagúan sulykolni a nézőbe, hogy itt bizony most valami nagyon-nagyot látunk. Kezdve a végtelenségig elnyújtott érzelgősködő jelenetekkel (amiknek nagy része inkább kínos volt), a borzalmasan arcbamászó, helyenként kifejezetten irritáló zenén át, a sokszor karakteridegen, csapongó történésekkel bezárólag.

    Bár értem a koncepciót, véleményem szerint komoly hiba volt ennyi időt elpazarolni olyan szereplőkre, akik eddig szimpla töltelékek voltak, leginkább azért, mert nem véletlenül voltak azok, ennyi volt/van bennük. Emellett sokszor a történetvezetés kárára ment a kényszerű poénkodás, súlyos percek mentek el olyan jelenetekre amik semmit nem adtak hozzá az egészhez (pl. a Hulkos-Hangyás éttermi blama a gyerekekkel). Valószínűleg az is közrejátszik az egyes elemek megítélésében, hogy kinek melyik karakter szimpatikusabb, de komoly hiányérzetem volt például Star-Lord kapcsán, az előzmények alapján az ő első visszatérése szülőbolygójára sokkal nagyobb súlyú részlet kellett volna, hogy legyen, mint mondjuk Nebula beteges apa-komplexusának többszörös bontogatása. És sok ehhez hasonló rossz döntés született, ami nem volt meglepő az IW után, csak hát na, rettentően sok volt az értelmetlen, totálisan súlytalan sallang.

    Sok más negatívumot is tudnék írni, de azért akadt néhány nagyon jól sikerült jelenet is, amik mind tartalmilag, mind minőségileg messze kiemelkedtek a filmből, példának okáért a Starkok találkozását szerintem nagyon eltalálták. Mindent összevetve viszont egyértelműen az a véleményem, hogy a kevesebb több lett volna ebben az esetben is, így jó szívvel adtam rá egy ötöst, letudtam, lapozzunk...

    #értékelés

    [ Módosította: vond ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák