Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz solena #135418 üzenetére

    Bocsánat! Ki szerint? Ki kérte fel őket (értem ez alatt azt, hogy nem rémlik, hogy nagy lélegzetvételű kulturális egyeztető fórumon megegyezésre jutottak volna erre hitelesített/felhatalmazott delegáltak azt illetően, hogy mi számít és milyen alapon "elavultnak")? Utcai balhék mennek, ez a modern, felvilágosult jogállamiság, amit ünnepelünk a 18. század diadalaként?

    Más megközelítésben ugyanez: mekkora haszna és mekkora ellenhatása várható ennek az őrületnek, vajon? Az embert ennyire lenéző (nem kell önállóan eldöntenie, majd megmondjuk neki) hozzáállás tényleg előre viszi és nem visszafelé bomlasztja/rontja az intellektust/civilizációt (figyelembe véve a módszereket is)?

    Érdeklődésképp: Az utolsó szamuráj esetében mi a kivetni való elem egészen pontosan? (Ábrázolja a kort jellemző nemzetközi viszonyokat - felületesen -, az őslakosokkal szembeni bűnöket - nagy szó! - a japánra nagy hatással levő belső átmeneti állapotokat - felületesen. Nem dokumentumfilm, hanem játékfilm, így a pontatlanságok beleférnek, de szerintem semmi bántót, durva hibát (rasszista, stb.), dolgot nem tartalmaz. Vagy mégis? Mit?
    :R

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák