Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    Brooklyn - Nincs magyar cím - IMDb: kis túlzással lehetne azt mondani, hogy egy nagyívű, komoly jelentőségű, grandiózus történetből nem nehéz jó filmet csinálni, de rögtön eszembe jut néhány pocsék munka ami ezt megcáfolja, elég ha csak a Monuments Men-t említem meg a közelmúltból. Mindenesetre nehezebbnek tűnik egy hétköznapi történetből olyan filmet készíteni, ami kiemelkedik a szürke átlagból, és a Brooklyn egy ilyen film. Egyszerű történet, brilliánsan megírva, mert bár rengeteg érzelmet, drámát és humort is hordoz magában, végig fegyelmezett marad és hihetetlenül finoman vezeti végig a nézőt a beleszőtt karakterfejlődésen, tanulságokon. Nem mellékes, hogy eközben profin megfestett képet kapunk az 50-es évek Írországáról és Amerikájáról (amerikai kultúra fanoknak éppen ezért különösen ajánlott), jól megkomponált ellentétek és párhuzamok szövevényéhez használva a két helyszínt.

    Nem lehet elmenni szó nélkül Saoirse Ronan játéka mellett, nagyívű jelzők helyett csak annyit mondanék: le a kalappal. Nem volt egyszerű dolga pedig, alig van egy-két jelenet a filmben amiben nem szerepel, az összes mellékszereplő aládolgozik csak, így egymagának kellett elvinnie a hátán az egész filmet és szuperül csinálta. Egészen durva, hogy 22 évesen ilyen alakításra képes, nyilván eddig is voltak jó szerepei, de most igazán megvillantotta a tehetségét. A castingos is megérdemel egy pacsit egyébként, mert nem csak ő, hanem az összes mellékszereplő remekül lett megválasztva, az olasz és angol sráctól kezdve (Domhnall Gleeson szintén nagy kedvenc) Julie Walters Mrs. Kehoe-jáig.

    Nem tudok belekötni semmilyen szempontból, megérdemli a 10/10-et, gyönyörű, kifejezetten felnőtteknek szóló tartalmú film.

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák