Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz akos3 #15917 üzenetére

    Nem ezt írtam, ha elolvasod még egyszer. :) Amit Te nézel, az a "Könyvtárak" csomóponton belül van, az tök más, oda saját szempontok szerint rendezett és elnevezett könyvtárszerűségeket hozhatsz létre, ami igazából csoportosításra, meg az elérési utak gyorsabb megtalálására jó. De fizikailag nem helyezel át vele semmit.
    A felhasználói könyvtáradba lépj bele, ami esetedben a c:\Users\Akos lesz. Ott pedig a különböző dedikált könyvtárakra (pl. Desktop, (My) Documents, (My) Downloads, (My) Music, (My) Videos, stb.) kell rákattintani jobb egérgombbal, majd a tulajdonságaira rákattintani, és beállítani a Location fülön az elérési utat, a Move gombbal mozgathatod máshová (nyilván helyettesítsd be magyar nevekkel magyar OS-nél).
    Rákerestem neked, van magyarul is, screenshotokkal:
    http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/redirect-folder-new-location#1TC=windows-7

    Az asztal könyvtárát pontosan ugyanígy átmozgathatod másik háttértárra, csak nem érdemes: nem mindegy, az asztal mennyi idő alatt jelenik meg, szóval maradjon csak SSD-n. (Persze SSD-n belül mehet másik partícióra ízlés szerint, nálam is ez a helyzet, mert vannak az asztalon olyan shortcutok, amik aktuális rendszertől függetlenül kellenek.)
    Az Asztalra pedig ne rakj fizikailag fájlokat/könyvtárakat, hanem inkább max. azokra mutató linket pakolj ki.

    Amúgy meg azért az áthelyezősdit nem érdemes túlkattogni, hogy másik háttértárra kerüljenek a programok/egyebek, mert egy idő után eljutsz oda, hogy elkezded szépen lelassítani a rendszeredet. :D
    A dokumentumaidat és képeidet, meg letöltéseidet viszont érthető, hogy át akarod helyezni HDD-re, hogy ott terpeszkedjenek, és szívesen használod ehhez a Windows dedikált könyvtárait erre a célra.

    Directory junction nagyon leegyszerűsítve: lényegében megcsinálhatod vele, hogy amikor a C:\Kiskutya könyvtár tartalmát böngészed vagy írod, akkor valójában a D:\Nagykutya könyvtár tartalmát böngészd vagy írd.

    (#15920), (#15921) Emperor_:
    "A user könyvtárak átpakolászása is felesleges."
    Egyáltalán nem felesleges például a dokumentumok és képek, esetleg a letöltések tárolására szánt könyvtár áthelyezése másik háttértárra, sőt, érdemes.

    Egyébként sajnos még a Visual Studio is van olyan ostoba ilyen szempontból, hogy MUSZÁJ a rendszerpartíción tárolni az adatainak egy nagy részét, hiába helyezed át másik partícióra a többi részt a telepítés során, mindenképpen lesz valamennyi a rendszerpartíción. Szeretem azt a fejlesztőkörnyezetet, egy nagyon komplex, és szinte kezed alá dolgozó eszköz, de ilyen szempontból szánalmasan buta.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák