Új hozzászólás Aktív témák

  • Xabi78

    aktív tag

    válasz kolosanyi #10309 üzenetére

    Nála a verseny előtti értend: előző nap sok szénhidrát + fehérje ebédre és vacsorára, az ebéd rendes, a vacsora olyan, hogy még jól tudjak aludni, és ne forgolódjak, mert túlzabálzam magam (ízy a pizza kiesik, mert abban nem ismerek mértéket). Előnyben részesítem ilyenkor a teljes kiőrlésű tésztákat valami szósszal.
    Másnap reggel egyszerűbb szedvics vagy pirítós, aztán utazás közben 1-2 banán, esetleg cerbona, + valami izotóniás ital. Aztán a verseny előtt már szinte semmi, még 1-1 korty izotóniás lecsúszhat, de vigyázni kell, ne a rajt előtt 2 perccel törjön ki a kisdolog, mert tele hólyaggal kellemetlen futkorászni.
    Verseny közben én általában 2 géllel készülök, az egyik 8-10, a másik 14-16 km-nél, a frissítőpont előtt pár száz méterrel, és ott egyből inni rá.

    Most a Balaton félmaraton előtt azon gondolkodom, hogy mivel a frissítőpontokon sajnálok megállni, viszont hidegben kevésbé szerencsés, ha az ember nyakonönti magát hideg vízzel/isoval, így lehet, hogy futós hátizsákkal futnék, benne 1 l iso. Így akkor ihatok, amikor akarok, nem öntöm nyakon magam, és 1,5 kg pluszsúlyt kompenzál, hogy nem kell lassítani a frissítőpontnál...

    Kolosanyi: neked meg ezt a cikket ajánlom, ilyenem volt nekem is, ez a gyakorlat megoldotta:
    [link]

    Jahh, ez meg a tegnap esti hosszúm. A vége már fejlámpás volt, nem volt melegem:
    http://connect.garmin.com/modern/activity/625225223

    X.

    [ Szerkesztve ]

    Cave canem!

Új hozzászólás Aktív témák