Új hozzászólás Aktív témák

  • tomcica

    Topikgazda

    válasz #64052736 #77262 üzenetére

    Atallnak a kora reggeli v/es keso esti futasra nyaron :K mondjuk sok ember felporog a futastol es,ha keso estere hagyja,akkor nem minoseges az alvasa...ez tud problemat okozni.

    60perc max tempo amin meg elegendo glikogent tud a test adni. Ezt a tempot nevezik laktatkuszob temponak...egyenenkent valtozik,szoval azert nem precizen 60perc,de nagyjabol ott van.Amikor idoben ennel hosszabb futas tortenik ott mar a test nem tudja glikogen+zsir kombobol ellatni,igy a zsiregetesre korlatozodik epp annyi glikogennal,ami szukseges az anyagcserehez (nincs 100% zsiregetes,ahogy 100% glikogenegetes sincs..mindig valamilyen keverek kell).
    Le kell uriteni a glikogen raktarat,akkor a test automatikusan a zsiregetesre korlatozodik. Ez felenk a 120perc+ edzesek.
    Masik modja,ha eleve reszleges glikogen visszatoltesre (elozo napi futast nem toltod fel) ujra leuriti az ember.Ez utobbi joval rovidebb edzes is lehet ebbol kifolyolag.
    Az ultrahoz ez az anyagcsere resz,mint lathatod az elektrolitok (-+ egyensuly a sejtmembrannal) szinten fontos,ha az felborul akkor nem tudo elektromos impulzust kozvetiteni es begorcsol/leall.
    Az izomnak erovel is birnia kell vegig,a lassu futast is.Valamint a mehanikai serulest ami tortenik hosszu ultranal.
    Ezeket mind edzesen epitgetni kell,hogy ne a versenyen talalkozz eloszor a problemakkal.

    There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Új hozzászólás Aktív témák