Új hozzászólás Aktív témák

  • ígyvanferi

    addikt

    válasz tomcica #8264 üzenetére

    Hú, nem is gondoltam, hogy komplett edzéstervet fogok kapni. Örök hálám, köszönöm szépen!

    Eddig a 1. és a 3.a pontok voltak meg, bár azok sem teljesen így, mert néha a rövidebbet is lassabban futottam, és a 1,5-2 óra is ritkán volt meg. De akkor mostantól pontosan betartom ezeket.
    Ma már el is kezdtem az 1. tempóval, bő 1 km után jött egy tempós 5,8 km 28:29-as idővel, ez kb. 4,9-es perc/km. Meg a levezetés olyan 1,8 km. Itt gondolom már nem számít a tempó? Csak azért kérdem, mert nagyon lassan sem tudok futni, nem kényelmes. :) Utánaszámolva 6-os tempója volt a fel- és levezetésnek (külön nem tudom).

    Szerdán jön a résztávos, meg is van már a színhely, emelkedővel. Kíváncsi leszek. Így elsőre a 4-5 kevésnek tűnik. Mennyire kell szétcsapnom magam? Most a télen (ja igen, néha azért mégiscsak futottam odabent, az egyetemi csarnok karzatán) csináltam ehhez hasonlót - így rövidebb táv is elég volt, egyrészt mert baromi unalmas ott körözni, és a vasbeton födém sem a legjobb terep hosszabb futásokhoz -, kb. 230-240 m egy kör, futottam mondjuk 10-et bemelegítésnek, aztán 1-et meghúztam, következőt kocogtam, megint meghúztam, stb. Bár már nem emlékszem, de 5-nél több lehetett, ha 10 nem is volt. Na mindegy, majd kiderül, itt ugye lesz emelkedő is.

    A 3.a is tetszik, és nem is baj, hogy csak kéthetente kerül erre sor, ennyiszer azért belefér az időmbe ilyen hosszú futás.
    3.b-hez: a sprintek között csak a visszaséta ideje teljen el, semmi plusz f.szverés, álldogálás közben?
    Az emelkedőn futás meg az 1.-es edzés tempójával történjen (nyilván, hisz' a résztávos tempójával nem menne a 2-3 km), igaz? És itt is emeljem kicsivel hetente a távot? Addig is, amíg a létrázós szintjére érek.
    Egyébként ilyen rövid távon azért elég gyors vagyok, számokat nem tudok, és biztos lassultam az évek során, de gimiben még a legjobbak között voltam 60-on. De majd mérek időt.
    Levezető futást ennek, meg a 2-esnek a végére is iktassak be?
    Azt mondjuk még nem tudom, Győrött hol találok a közelemben futásra alkalmas emelkedőt, de megoldom.

    Na, ez így most nagyon tetszik, a lelkesedésem biztos, hogy meghozta, szóval a motiváció megvan. Nem nagyon akarok célokat kitűzni, egyrészt ki tudja, hogy fog menni, másrészt fogalmam sincs, hogy fél év alatt hova lehet ezzel eljutni, de mondjuk az őszi Püspökerdő-futáson 20 perc körüli eredményt elérni még túl nagy álom? Vagy mondjuk tavaszra. Persze nem ez a cél, nem érdekelnek igazán a versenyek, ezen az egyen kívül nem is járok versenyre, nem is nagyon fogok ezután sem, saját megelégedésemre csinálom, amit, de akkor is.

    Azt meg majd addigra eldöntöm, hova tovább. Izgatnak a félmaratonok is (Borvidék elsősorban), meg az is, hogy legalább egyszer fussak egy teljes maratont is, de nem biztos, hogy ebbe az irányba akarok inkább elindulni. Na de majd ezt akkor.

    Ja, és nem fogok én minden edzés után ekkora posztot rittyenteni ide, csak most még akadtak kérdéseim, hozzáfűznivalóim. Jegyezni fogok minden alkalmat mostantól, aztán majd időnként beszámolok a fejlődésről (már ha van :) ).

    Még egyszer: nagyon köszönöm a segítséged!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák