Új hozzászólás Aktív témák

  • Xabi78

    aktív tag

    Szakmai kérdés: idén kezdtem el futni, korábban elsősorban kerékpároztam (évi 3-4000 km), novembertől márciusig 98-ról 78-ra fogytam, ezután először februártól futópadon (ízületek kíméletes szoktatása), majd március közepétől aszfalton-terepen indult a futás. Jelenleg túl vagyok 2 félmaratonon (1:40 és 1:43), és egy kékes csúcsfutáson (1:15). Leghosszabb futásom 31km (aszfalton) volt, de ez már eléggé megviselete az izületeimet és a szalagjaimat, utána tartottam kb. 10 nap pihenőt, míg rendbeszedtem magam. A félmaratonokon nagyon jól érzem magam, simán végigfutom egyenletes tempóban, a végén még tudok gyorsulni is.
    Jellemzően a hosszú futásaimon 20 km-ig minden ok, de afölött már jelentkeznek a térdeim és az ínszalagjaim, de ezek pár nap alatt regenerálódnak.
    Kérdés: őszre reális-e nekem a maraton teljesítése, vagy inkább idén félmaratonozzak, és jövő őszre célozzam be a maratont, hogy a szervezetemnek legyen ideje hozzászoknia? Én jelenleg a 2. verzió felé hajlok, szeretném, ha az első maratonom ugyanolyan pozitív élmény lenne, mint az első félmaratonom.

    Cave canem!

Új hozzászólás Aktív témák