Új hozzászólás Aktív témák

  • focvis

    veterán

    Este felpattintottam a téliket négyévszakosakat. Nyár végén vettem egy szett Land Rover Freelander felnit gumisnál, grátisz szerelte a gumikat, centrírozta a kereket. Volt egy rossz érzésem... platformtárs, ugyanaz a fajta csavar kell bele, osztókör egyezik, 7,5x17 ET55 - azaz 1:1-ben gyári V60 D5 méret [kép]. Más kérdés, hogy az enyém D6 és így 8" széles a gyárija, de volt már rajta 7" széles Volvo felni is egy hétig - minden probléma nélkül. Szépen felment, annyira nem tetszik [kép]*, de konkrétan Mondeora való 17-es használt lemezfelni árában vettem (az is passzol rá).

    Próbakör a garázsban, valami ütemesen súrlódik. :U Jobban megnézem, a ragasztott súlyokat csiszitolja a feknyereg. [kép] Mentem egy kb. kilométeres karikát, hogy hátha becsiszolja magának, de nem, továbbra is súrlódik, a súlyokat pedig "összekócolta". Inkább leszedtem őket, mielőtt valami galibát okoznak. [kép]
    Holnap irány egy gumis, ragasztott helyett a peremre ütött súlyokat kérek rá.

    Szóval hiába egyezik minden méret, nem mindegy a felni belsejének a kialakítása sem, ha nagy fék van a járművön. (Ez 336 mm-es, a legkisebb felni 17" ami felmegy.) Alfások szoktak ilyenbe belefutni.

    * a "gyári" AliExpress-es felni közepek már hajón vannak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák