Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • K1LLMy53Lf

    senior tag

    válasz yagami01 #198627 üzenetére

    sütni mindenképpen olyan olaj kell, aminek magas a füstpontja és sok benne a telített zsír. ezért jobb sütésre az állati eredetű zsiradék/vaj/ghí vagy pl a kókuszzsír...
    a napraforgó olaj fajtától függ, mert habár magas mindegyik finomított napraforgó olaj füstpontja, de a normál napraforgó olajban sok az omega6, az pedig elég instabil (többszörösen telítetlen zsírsav), így könnyen oxidálódik. de van olyan fajtája, amiben az egyszeresen telítetlen zsírsavak vannak túlnyomó részben és magas a füstpontja. ilyennel pl elvileg lehet sütni 220-240°ig talán. amúgy az olívaolaj is hasonló, mivel egyszeresen telítetlen zsírsavak vannak benne, de alacsonyabb a füstpontja, így alacsonyabb sütési hőmérsékleten (180° talán?) elvileg lehet sütni vele

    én sütéshez sertészsírt használok, főzéshez pedig extraszűz olívaolajat :)

Új hozzászólás Aktív témák