Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    Szevasztok. Hozok egy képet. Kicsit más mint a Tietek, én nem akartam a hegyeket kiexpózni itt. Eredetileg nem is startrail-nek készült a sorozat, hanem timelapse video-ba a tejútrendszerről, de a napokban a fotós talisban bemotiváltatok erre, én meg egy ideig sóhajtoztam, aztán kapcsoltam, hogy bakker nekem erre van egy rahedli nef-em.

    Összeraktam őket PS alatt (rengeteget, meg is izzadt a gép). Jópár layer-en van repülőgép, nem szedtem ki őket, láthatóak is. Illetve 1-2 csillagos layert benne hagytam, nekem így tetszik, amolyan hirtelen ötlet volt, rápróbáltam és nekem nagyon bejön, hogy a csíkok dominálnak, de van egy mákszemnyi statikus pöttyözés is.

    Egy kérdés: aliasing-osak, vagy legalábbis olyan hatásúnak tűnnek a csíkok itt-ott, főleg baloldalt látható jól. Ez mitől van ? (Egyértelmű, hogy nem a PS resize rutin).

    Amire én gyanakszom, hogy az expóhosszúság nem megfelelő a Timelapse-hoz készült nyersekből készítve.
    Azok ugyanis pontszerűre exponált képek, 6400 iso, f/2.8, 20mp. Így gyakorlatilag 20mp-ként készül 1 kép a teljes csíkhoz, ami alatt mozdul el annyit a Föld, hogy a következő képkockája arrébb legyen rendesen.. és bepöttyöznek a képzeletbeli kör külsőbb részére eső csillagok a nagyobb elmozdulás (nagyobb "szögsebesség") miatt.

    Vagy mégsem, mert 14 mili volt.
    Vagy mégis. :D

    Szóval a jövőben ha startrail projektelek, gyanítom, hogy alacsonyabb iso-n és csíkhúzós nyersképekkel jobban járok, őket összefűzve. Amik már nyersként is tartalmaznak egy kevéske csíkhúzást. Cáfoljon vagy erősítsen meg vki. :R

    Ekkora képet csak linkelve plz. :R

    [ Módosította: radi8tor ]

Új hozzászólás Aktív témák