Új hozzászólás Aktív témák
-
kunberci
senior tag
Szia!
Szerintem IP kamerát válassz, ha hosszabb távban gondolkodnál.
Analóg kameráknak szerintem aszimmetrikus kábel a lejobb (pl koax kábel), ez biztosítja a legjobb átvitelt, bár sokan használnak UTP kábelt, ami szerintem nem ideális.
Az a lényeg, koaxiális legyen pl:[link].Ip kamerákhoz meg mindenképp UTP kábel kell. Cat 5e bőven megfelelő, csak ne CCA, hanem tiszta réz legyen.
Amennyiben meg nem vagy biztos, hogy milyen márkánál maradj, akkor az a javaslatom, hogy csak egy kamerát rendelj, és próbáld ki, ha megfelelő számodra, akkor vegyél még plusz kamerákat és NVR-t, lehetőleg ugyanazon márkából.
-
kunberci
senior tag
Szia!
Olyan lehetőség is felmerülhet, hogy a padlásra a kameráknak nem kell villany.
Lent hűvös helyen használsz egy POE injektort, a padláson meg egy olyan POE switchet amihez nem kell villany.Akkor lent lehetne szünetmentessel megtáplálni.
30W alatt lenne a teljesítmény, de az 4 kisebb étvágyú kamerának elég lenne.
Nem tudom a hosszabb távú működés mennyire lenne garantálva, csak elméleti síkon így is megoldható lenne. -
bigrock
Topikgazda
válasz gyuszos #28592 üzenetére
Szolgáltatások:
Próbálj meg analóg kamerával kamera oldalon rendszámfelismerést, hibás riasztás szűrést, vonalátlépést, területre behatolás riasztást, port forwardingot, SD kártya rögzítést (és így tovább) megoldani. Nem fog menni.
HIbalehetőségek: zajos koax kábel, kontakthibás Balun trafók, külön tápot vinni a kameráknak, stb... Szerintem az analóg rendszerek ma már a boldog nyugdíjas korukat élik. (Ami persze akár jó is lehet, egy jól megszerelt, stabil rendszer esetén) -
gozso
őstag
válasz Jack72 #28606 üzenetére
ha túl nagy a távolság indíts nagyobb feszültséggel, de ehhez ugye már egy akku is kell, illetve a kamera oldalán egy segédtáp. ha zavaros a kép, hullámzik illik beiktatni egy földhurok leválasztót...
nem szeretném ha félreértenétek. van pár 6+ éve működő analóg rendszer amit telepítettem. néha tápot (kamera) néha hdd-t kellett cserélni, de még mindig üzemelnek (kizárólag Hikvision cuccok mind). akkor ez volt a megfizethető...
de szerintem az ip rendszerek beértek, analóg felett eljárt az időJack72: elnézésed kérem, bigrock listáját akartam bővíteni, nem neked válaszolni
[ Szerkesztve ]
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
Stehe
aktív tag
válasz kunberci #28604 üzenetére
Koszi szepen, ez is ez jo opcio lehet! Ezt a kamerat neztem ki: [link] Hosszutavon 6-7 darab kellene belole, igy a 30watt nagyon hatareset. Itt letezik nagyobb teljesitmenyben is?
Ha jol ertem, ez ugy mukodik, hogy az injektor kap aramot (lent) es osszekotom a routerrel, illetve az injektorbol kijovo utp kabelt osszekotom a padlason levo passziv switchel. Utana a switchet osszekotom a poe kamerakkal, akik igy kapjak az aramot is, mas vezetekezes nem szukseges…
-
kunberci
senior tag
POE injektor természetesen van nagyobb teljesítményű is, de nagyon drága, szerintem nem éri meg.
[link].Nem tudom, hogy mennyire lenne fontos a kamerák szünetmentes működése, de én inkább egy 8-as POE
switchet raknék, ami szélesebb hőmérsékleti tartományba működik.
Reoink POE switch:
[link].Hőfok
Működési hőmérséklet: -10°C~+45°C (14°F~113°F)Amennyiben mindenképp kellene a szünetmentes működés, inkább vinnék fel még egy kábelt a padlásra (villany).
Úgy működne ahogy leírtad (POE injektoros megoldás).
[ Szerkesztve ]
-
gyuszos
tag
válasz bigrock #28605 üzenetére
Igazad van, ezeket valóban nem tudják az "analóg" kamerák.
Igaz, hogy az ég világon semmi szükség sincs rájuk, hiszen a rendszerhez tartozó rögzítő ezeket mind mind sokkal profibban megoldja.A felsorolt hibák közül egyetlen dologgal sem találkozunk, pedig nem beszélünk róla hanem nagyon sokat felszerelünk....
Amit viszont nem említettél, ugyanakkor valós próbléma, az a földhurok.
Viszont egy kis tervezéssel és gyakorlattal tökéletesen kezelhető.Nincs kontakthiba hosszú évek után sem, külön tápot sem viszünk mert nem koaxon szerelünk hanem utp-n....szóval ma már nem így mennek ám a dolgok ahogy írod.
10 éve még igen, könnyen bele lehetett futni hasonlóba, de ma már ez nem igaz.De még mindig elfeljted megemlíteni az árazásban lévő 2-3 szoros szorzót....pedig van olyan fontos mint egy kamera által kezelt rendszámfelismerés....
Jack72: mesélj még.....
-
Stehe
aktív tag
válasz kunberci #28609 üzenetére
Koszi a valaszt! Nem olcso a 60w-os, viszont meg mindig olcsobb, mintha egy aktiv switch melle kellene venni pluszban egy UPS-t is. Egy ilyen eszkov melle barmilyen passziv switch jo, vagy abbol is csak bizonyos tipusok? Tudsz javasolni olyan 8-10 portos tipust, ami biztosan jo lehet?
-
kunberci
senior tag
Amit néztél az tápegységes változat..
[link].Olyat keressél amire POE IN van írva.
Másik megoldás, 2db TL-POE 160S, és 2db Tenda passzív POE switch felszerelése, akkor két UTP kábellel kell a padlásra felmenni, 8 kameráig jó vagy.
Elvileg a Tenda is 0-45 fokig üzemszerűen használható.
[link].[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz Mentolka #28601 üzenetére
Elbeszéltünk egymás mellett ... , mert wifis kamerát lehet a vezetékes nvr-re kötni!
De, az összefoglalóban van ez a leírás:
Hogyan varázsoljunk egy, csak vezetékes kapcsolatra képes IP kamerát WiFi képessé?
Az itt leírtak nvr esetében is működnek!Én a vezetékes Hikvision kamerámból csináltam így wifiset, évek óta hibátlanul működik!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
őstag
Egy valamire nem jövök rá, és talán van valaki aki már volt hasonló cipőben,és esetleg talált rá megoldást.
Hikvision NVR+
Kamerák :
Annke és HikvisionBeállítom a kamera ip-jén keresztül a kamera nevét és dátum pozícióját a kép alsó részére.
Az NVR-ben erre az alsó részre nem lehet.
És valami oknál fogva (gyanítom hogy az NVR állítja el)
feljebb csúszik egy kis idő múlva a kép 1/3-ra de az alsó részre.
Lehet ezen valamit állítani mert elég idegesítő mindig állítgatni. 😥Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
kunberci
senior tag
Az is probléma, ha TP-Linkből a 170S változatot vennéd, akkor a passzív POE switchnek is tudnia kellene a 60W-ot (8-as változatot szeretnél).
A 160S változat meg a Tenda passzív POE switch meg mindkettő 30W-os.
Amennyiben meg így szeretnéd megoldani, akkor a két-két darab megoldással jobban járnál, ha valami mégis bekrepálna. akkor a 8 kamerából 4 még működne.Nem nagyon találtam én se más típust.
-
herrká
senior tag
Eddig ellenkeztem a POE ellen, mindenképp táppal akartam a lassan érkező Reolink RLC-811-et működtetni. De a boltos úgy emlékszik, hogy a jelenlegi kamerához - ami le lesz cserélve - Cat 6-os, de legalább 5-ös kábelt vásároltam annak idején. Tehát, ha van 25 vagy 30(?) méter kábel már kihúzva, milyen POE eszközre, eszközökre lenne szükségem minimum, itt a házban, hogy kint ne kelljen tápot adni az új kamerának? Köszönöm!
Ps: NVR nem lesz! -
kunberci
senior tag
válasz herrká #28624 üzenetére
Csak abban az esetben, ha csak és kizárólag egy kamera lenne, akkor egy
ilyen megfelelő lenne.Két kamerától meg:
TL SG 1005LP.
TL SG 1005P. -
kunberci
senior tag
válasz herrká #28629 üzenetére
Nem kell semmi sem, mert ilyenkor az UTP-n megy az adat és a tápláló feszültség is.
A kamera tápcsatlakozójára ilyenkor nincs szükség.Routerből megy a POE injektor bemenetére az adat, a kimenetről meg az adat és a tápláló feszültség együtt megy a kameráig.
[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
válasz kunberci #28630 üzenetére
Köszi! Most találtam meg a specifikációját ennek, amit ajánlottál. Ez annyi áramot ad, amennyit kíván a kamera, a leírás szerint. Szuper! A kérdésem arra irányult, hogy ha pl a tápfeladó 48V, akkor az a kamerának nyilván sok lenne. Mert első guglizásra ilyen 48V-osakat dobott a kereső. De ez jónak tűnik, amit linkeltél. Köszönöm szépen! Szerintem meg is rendelem.
-
herrká
senior tag
kunberci, sambenez, köszönöm a segítséget!
-
veterán
válasz rasotamas #28033 üzenetére
Annke Whiffle Wireless Doorbell Camera, korábban panaszkodtam rá:
"Az akksi először kibírt 2 hetet. Utána 1-et.
Hétfőn délután tettem fel feltöltve, 26%-on van.
Valami beállítás nem oké egy ideje, rengeteg felvételt csinál, ahányszor elmennek a ház előtt kocsival.
Bezzeg gyalog soká kapcsol, szinte már csak a hátukat látom.
Zónabeállítás jó lenne, de fizetős."
Azóta még sz*rabb lett. Kikapcsoltuk a mozgásérzékelést, most már egyáltalán nem rögzít, még akkor sem, ha valaki csönget. A lopásgátló riasztó nem kapcsolható ki. A WIFI jelet gyengének mutatja a router mellett is. Az SD-kártya formázását sikeresnek mutatja, de még mindig tele van adatokkal. Most szétszedem, hogy eltávolítsam az akkumulátort hard resetelni. Nem egy használtalan sz*rért fizettem . Talán a prémium fizetőssel jobb lenne a mozgásérzékelés., de nem tudom mit javítana a fent leírtakon. Aki nem a főúton lakik mint mi, és nem megy el a házuk előtt óránként száz autó, annak talán megfelel.https://tinyurl.com/rasoapro
-
fila
senior tag
válasz rasotamas #28636 üzenetére
Nekem vmi Eken wifis csengőm van.
Kínlódtam én is az akksi idővel, mígnem egy router csere után megtáltosodott. A korábbi pár nap helyett már heteket bír az akksi. Asus Ac1200G helyett Asus ax3000 lett.
Szoftveresen ez is gáz. Már visszanézni sem lehet a mozgást fizetés nélkül....
Ha csengetnek az NVR-n nézek rá egy kamerára, ha nem vagyok otthon.
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
-
gozso
őstag
válasz hzsolee #28638 üzenetére
nálunk is hasonló színű a fa festése, én a kábelt beletettem ilyenbe
igaz, csak egyet, 5 még várat magára
[ Szerkesztve ]
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
hzsolee
őstag
Hmmm, ne is mond. 3 van fenn, 6 db meg dobozban. Sosem lesz kész. Megnézem, viszek mintát. Hátha nem annyira passzol. Így is az alatta lévő sötét lazúrt is le kéne csiszolni, mert így elég csömör☺️
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
válasz kunberci #28641 üzenetére
Ja, muszáj amúgy is mert különben fészket raknak a madarak oda. Így most majd a darazsak költöznek be 😁 Abban a magasságban amúgy nem gond vezetékezni, mert egyszerűen falsíkról ferdén felfúrok a padlásra, a lyukra meg simán teszek egy dobozt arra meg kamera...0 látható vezeték. 😉
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Csak egy kis információ "adatfogyasztás" tekintetében.
- 8 db Reolink RLC810A kamera
- RLN36 NVR (2 db 4 TB-os WD RED HDD)
13 napnyi anyagot tud rögzíteni. -
king.mp
aktív tag
Sziasztok.
Egy kicsit komplex dologban kérném a segítségeteket.
szeretnék pár kamerát kültéren felszerelni.
napelemről menne, beiktatva egy-két akksi és töltésvezérlő.
A koncepcióm az lenne, hogy 2-3 wifis kamera kerülne egy csoportba. kamerák átlagos fogyasztása 8-10W/db. Ha 80w-os napelemet használok, és 2db 12v 15Ah-s akksit párhuzamosan kötök, akkor ez életképes elképzelés lehet? -
vacs
Topikgazda
válasz merqree #28643 üzenetére
Beletenném az összefoglalóba, de ez így hiányos sajnos!
- milyen bitrátán mennek a kamerák
- milyen tömörítéssel
- folyamatosan rögzít vagy csak mozgásra
- a teljes képet rögzíti amit lát a kamera, vagy pl a fákat/bokrokat kivetted a figyelendő területből (mert ha ezeket fújja a szél, akkor azt mozgásnak érzékeli és folyamatosan rögzít)
?(^)(>.<)(^)
-
merqree
őstag
Beletenném az összefoglalóba, de ez így hiányos sajnos!
- milyen bitrátán mennek a kamerák
3840x2160 25 fps 6144 kpbs- milyen tömörítéssel
H.265, (állandó képkockasebesség módban)- folyamatosan rögzít vagy csak mozgásra
folyamatos rögzítés- a teljes képet rögzíti amit lát a kamera, vagy pl a fákat/bokrokat kivetted a figyelendő területből (mert ha ezeket fújja a szél, akkor azt mozgásnak érzékeli és folyamatosan rögzít)?
mindent rögzít, mindent figyel, nincs adatvédelmi maszkolásHa valamilyen paraméter még kell, megírom nagyon szívesen!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait