Új hozzászólás Aktív témák

  • alphamooncam

    őstag

    válasz skippper #173025 üzenetére

    "Ebben az igazság annyi, hogy teljesen szubjektív, hogy Te mit érzel jónak, Neked mi tetszik."

    Ettől függetlenül mind a film, mind a zene művészet, ahol a szerzők, rendezők, hangmérnökök által megszabott hangerő és képi világ az original, de facto standard.

    :R *-os 5-ös. Az elvet sikerült tökéletesen visszaadni, és némi körítés is került mellé! ;]

    Művészet mióta sztandardizált? Valamiről lemaradtam? A mérnökök persze régóta egységes (?) normák szerint próbálnak dolgozni, de a művészek mióta ? Őket nem csak megerőszakolják a korlátok ?

    Ez csak az egyik nagy probléma, amit felfedezni vélek a hsz-odban, a másik, amivel vitatkoznék, szintén a film készítők munkájának a leghűbb visszaadásával de jure kapcsolatos.

    Nos! Azt gondolom, hogy egy film egyetlen egy alkalommal, egyetlen egy helyen fejezhette ki az alkotók elképzelését, mégpedig, abban a filmgyári stúdióban, ahol kimondták a bemutató után, hogy igen ez a változat mehet gyártásba.

    A helyszínt, a berendezésivel meg ugye senki nem viheti haza, úgyhogy az elmélet megmarad elméletnek akármennyi pénzed is van, soha nem lesz ugyanolyan, mint egyszer. Akkor. Amikor megálmodták...

    Innestől kezdve meg máson számonkérni hogyan mikor mennyire tér el egy stáb, egy maroknyi ember által megálmodott alkotástól legalábbis kérdőjeles.

    Persze csak szerintem. :)

    Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

Új hozzászólás Aktív témák