Új hozzászólás Aktív témák

  • xtremetuning

    addikt

    válasz narumon #44207 üzenetére

    Egy apró szösszenet részemről, bár az én véleményen csak igen halványan releváns :

    Amikor eldöntöttem, hogy újra nekiesek az anno. pénzhiány miatt kötelezően elfelejtett hifizésnek, pont a computer audio hajnalára érkeztem.
    El kellett döntenem, melyik irányt választom : analóg - vinyl - több macera, viszont biztosabb végeredmény, illetve induljunk a streamelés - hangformátumok - bizonytalanabb végeredmény, ámde sokkal kevesebb macera irányába.
    Az utóbbi mellett döntöttem (éljen a kényelem), és amúgy is, szeretem a kihívásokat. :DDD

    3 év alatt eljutottam valahova, ahol most jól érzem magam és nem érzem a hiányát a bakelitnek, pedig életem elég nagy részét köztük töltöttem. Daft Punk, Avicii, Madonna, Depeche, és sok mainstream szintén a palettán van nekem is Patricia Barber, Kari Bremnes, Johnny Griffin, Jon Lord, Mari Boine és még számtalan audiofillebb :D zene mellett. Andorra miatt még a klasszikusokba is belecsaptam és azt hiszem egész jó végeredménnyel szólnak ők is a "majdnem" véglegesített rendszeren. Így már akár szeretem is Őket hallgatni.

    De miért is mindez ? A lényeg, hogy a technológia mai állása mellett SZVSZ nagyon elmosódtak a régi éles határok. A tranzisztoros erősítők tudnak zeneibben, csövesre hajazó hanggal élni, és a csövesek is hajaznak a tranzisztorosok előnyeire. Egy mostani streamer attól komoly, hogy jól megválasztott szerver kiszolgálással igenis tudja az analóg hangot, dinamikát. Én is hallom az általad utalt hangszereket egy 'együgyű' Madonna felvételnél. Van egy ismerősöm igen-igen-igen komolynak nevezhető analóg rendszerrel (nagyjából 100M-es rendszerről beszélünk) - szemellenzős bakelit felfogással. 3 hete, pár nálam töltött óra után elismerte : amennyire csak lehet, megközelítettük az analógot, ellenben sok helyen el is hagytuk azt.
    Most ott tartunk, hogy kezdünk neki összerakni valami hasonlót.

    Conlusion : én elismerem az analógot, de nem szabad (lehet) elmenni a mostani digit termékek mellett.

    Maczkó jöhet az ekézés..... :D

    ...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

Új hozzászólás Aktív témák