Új hozzászólás Aktív témák

  • Kube

    senior tag

    Üdvözlet!

    Szeretnék némi segítséget kérni tőletek a jelenlegi hangrendszeremet illetően.

    Hangkártya: CREATIVE Sound Blaster X-Fi HD USB
    Erősítő: Orion SE1025B
    Hangfal: Sanyo SX-340 [40/50w] (Orion HS282)

    Már nem mai darab az erősítő és a hangfal, öregebbek mint én vagyok. A probléma a következő lenne, sajnos az egyik hangfal elkezdett "puffogni", én arra gyanakodtam hogy kifújhat vagy deformálódott a doboz vagy nem tudom, annyira nem értek hozzá. Ha oldalt összenyomtam a két kezemmel megszünt alacsonyabb hangerőn a puffogás, így fogtam és kiékeltem a hátlapot papírral és szuperul működik körülbelül 60% terhelésig de ez is több mint a semmi.

    A lényeg hogy zavart a dolog és gondoltam megjavítom, szétszedtem, már egyszer volt kábelcsere és kellett is a panelnél forrasztani mert a komolyabb hangerőnél keletkezett rezgés mozgatta a panelt és néha nem adott mélyet. Egy probléma kipipálva.

    A puffogást gondoltam egy szivacs szerű anyaggal körberagasztom a keretet belülről, ez a szivacs magától kitágult, ráraktam a hátlapot de sajnos ugyanúgy kifúj pedig elég rendesen oda pakoltam neki amit kell.

    Szereztem még két Sanyo hangfalat, sajnos nem tudtam megfelelően kipróbálni és az egyik felén mintha a közép 70% terheltségen kicsit recsegne a másik csak 95% puffog kicsit de azt elnézem neki. Jött is az ötlet van 4 hangfal csináljunk rakjuk össze a két szettből a működő darabokat és csodás. Amint összekötöttem a két különböző párból származó hangfalat olyan fura szédülős hangzást produkált az egész. Gondoltam az idő során nem megfelelően amortizálódtak a cuccok vagy a kábel a baj, haver rámutatott hogy ilyen akkor van ha fordítva kötöm be a csatlakozót és a + - megkeveredik így kioltják egymást.

    Egy program segítségével megmutatta a jelenséget és mondom ez tök ugyanaz mint nálam. A gond az hogy én jól kötöttem be. Na most ebből következik hogy a gyárban valaki így forrasztotta a + - valaki úgy - +. Így a két szettből kivett hangfalak talán ezért viselkednek furcsán.

    A két eredeti dugó megbontása nélkül kikéne derítenem hogy tényleg ez-e a probléma, valaki azt mondja hogy egy elemre kössem rá a hangfalakat és akkor nézzem meg hogy a mély milyen irányba indul el, de nem igazán értem hogy csináljam, ráadásul a takarókat se szeretném levenni, mégis csak minden gyári a cuccon.

    Jó lenne megcsinálni a puffogós hangfalt, valakinek valami ötlet? Igazából azt se tudom jól gondolom-e a problémát, akinek van tanácsa írjon bátran. Szigetelést is lehetne javítani eléggé spóroltak vele, bár írták páran fórumokon hogy menthetetlen tök mind1 mit raksz bele :)

    Hangváltóhoz láttam még tippeket, illetve az erősítőt lehetne még biztonsági okokból átalakítani a végfokoknál hogy zárlat esetén ne égjen le.

    [ Szerkesztve ]

    No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.

Új hozzászólás Aktív témák