Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz nostromo73 #53991 üzenetére

    No igen, azt a NAD-ot én is erősen ajánlottam, még erősebben ajánlottam volna, ha nem említed a meghibásodós híreidet. Jól illik a karaktere is a hangdobozodhoz.

    Na most figyelj, erősen, főleg az idézőjelekre. Amikor már nagyon eltávolodni látszottál a QUAD-tól a Rotel felé, "lobbiztam" a QUAD érdekében. Most, hogy távolodni látszol a Roteltől, "lobbizok" a Rotel érdekében.
    Én ugyebár úgy fogalmaztam, hogy - az egyéb tulajdonságai mellett - a Rotel szárazabb, analitikusabb hang. A mai Rotelek inkább ilyenek, a régebbiek inkább melegebbek-puffogósabbak voltak. Na de. Ezt a mai Rotel-féle analitikusabb, zsírmentes hangot sose nevezném keménynek! Mikor ezeket hallgatom, mindig ezt is vizsgálom, és mindig kicsit meglepve tapasztalom, hogy sose hallom keménynek! Még hasonló karakterű hangdobozokkal se, még keményebb jellegű hangfelvételekkel se! Pedig ezt nagyon nehéz megcsinálni. Hogy minden kis csikordulást halljál a gitárhúrokból, hogy pattanjon, ami pattan, hogy koppanjon a zongora kalapácsa, hogy a lábdob rendesen mellbevágjon, mégse szúrja a füledet a hegedű. Nagyon nehéz, főleg ebben a "belépő környéki" kategóriában.
    Szerintem ezekkel a kétszámjegyű típusszámú erősítőivel valamit nagyon eltalált a Rotel, többre is tartom őket, mint a topiktársak többsége, ők inkább egyrészt-másrészteznek róluk. Az ilyen karakterű készülékekre szoktuk ugyebár általában mondani, hogy pontos, informatív, de ennek fejében a rosszabb hangfelvételekkel kimutatja a foga fehérjét. Szerintem azonban, ezek a Rotelek nem harapósak, nem vicsorognak gyakorlatilag sose. Széles, kiegyenlített hangsáv, transzparencia, részletezés, és mégse kemény - állítom én. Sportosan elegánsan izmos a hangjuk, és még értelmiségi is - mondom én. Nem fárad bele a fülem.
    Ugyanilyen karakterűek a B&W hangdobozok is, tehát ebben egymásra játszanak a Rotellel, ezt a karaktert tehát anno megerősítve hallottad a hangdobozok révén is. A QUAD hangdobozod kicsit más, az puhítaná. De én javaslom, tegyél még egy próbát az Aymarában, és nézd meg, hogy hátha igazat adsz nekem - lásd még placebo hatás, hehe. Az is egy hecc egyébként, hogy odaviszed a kis hangdobozodat és akkor kétirányban tudod ellenőrizni. Szerintem megérdemel még egy próbát - függetlenül attól, hogy a C356BEE-t is elég ideális választásnak tartom, önmagában is és a hangdobozod elé is. Meg a QUAD Elite-t is...
    Előzőleg azt mondtam, maradjon "titok", hogy én melyiket választanám. Lehet, hogy most lehullt a lepel?

Új hozzászólás Aktív témák