Új hozzászólás Aktív témák

  • Jorus

    nagyúr

    válasz Sz.Péter #70737 üzenetére

    Köszönöm szépen a véleményed! A gyűjtemény jó része sajnos nem szerezhető be egykönnyen, mivel nagyrészt a 90-es évek elejéről származik és elektronikus zenéket tartalmaz. Régebbi klasszikusokat a 60-as, 70-es évekből valamivel könnyebb beszerezni, mivel azok jórészt megjelentek normál adathordozókon is, amiket később digitalizáltak, és több helyen is elérhetők, megvásárolhatók. A 90-es évek elején azonban már heti, havi szinten nagyon sok zene jelent meg, főleg zenei rendezvények hanganyagai, amit annak idején rádióból lehetett rögzíteni főként, ám nem kerültek kiadásra, normál módon publikálásra, és nem volt még az internet olyan szinten, hogy oda kerüljenek feltöltésre. A gyűjtemény nagy része ilyen felvételekből áll, illetve sok rádiós mix a régi Tilosról felvéve éjszakánként.

    A kazettás deck egyébként nem új eszközként jönne, eddig is volt deckem, egy régi Technics RS-TR373 személyében, amit heti rendszerességgel használtam is, de pár héten kilehelte a maradék lelkét is. Kerestem szakembert, de csak olyanokat találtam, akik mechanikailag átnéznék, felújítanák, azonban az elektronika része is tropa - teljesen random üzemelnek már a gombok, előrecsévélés helyett kinyitja a kazetta ajtót, lejátszás helyett aktiválja a dolby szűrőt, stb. Régebben csak az egyik oldal volt ilyen kehhes, de mostanra a második is megadta magát sajnos. Ezt az eszközt szeretném pótolni egy használt vagy új vásárlásával. Általánosságban PC-ről, keverőről, zeneszerkesztő eszközökről, CD-ről hallgatok zenét, vagy az általam létrehozott zenéket hallgatom, gitározok, stb., de nagyon szeretek elővenni régi vinyl lemezeket is meghallgatni, ahogy audiokazettákat is rendszeresen hallgattam eddig. Ez utóbbit nyilván nem a hangminőség, hanem az érzés miatt.

    Vonzódom az ilyen relatíve régi berendezésekhez, a legújabb vágy egy reel-to-reel lejátszó beszerzése, de még nem ástam el kellő mélységig magam a témában, hogy konkrét típusok után kezdjek kajtatni. :)

    ''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Új hozzászólás Aktív témák