Új hozzászólás Aktív témák

  • Ear001

    addikt

    válasz Urgot #92338 üzenetére

    Hát akkor én nem vagyok hifista, és nem is szeretném magam annak tudni. A leírásod tényleg ráillik egy embertípusra, a hifikiállításokon nejlonzsacskót csörgető és egy egy szép hangtól elaléló lelkesedőkre, meg az ilyen testetátjárós relaxfürdőzőkre. De ha relax, akkor minek és hogy lehet koncentrálni rá? Igen, vannak erre gyúró láncok, extra jól szóló kiadványok-felvételek, de ha ez, meg a sötétszoba-finomborocska kell a hangulatba kerüléshez, akkor az inkább elidegenít a zenétől, mint közelebb hoz.

    A jó láncok a tapasztalatom szerint nem így működnek. Tudnak élményszerűen, ha kell szinte minden külső ingert kizárva is szólni, de nem kell mindig rájuk figyelni, nagyon udvariasan is be tudják szólni az életteret.

    És mi van akkor, ha nem a lélekre, hanem az agyra hat a megszólalás? Amikor a rendszert hallgatva (és nem a zenét) hirtelen beugrik egy párhuzam, egy kapcsolódási pont egy képzőművészeti tárgyhoz?

    Az igazi zeneszeretet meg ne keverjük ide. Hifi szempontból egészen értékelhetetlen láncokon is tudnak muzsikát hallgatni, értékelni és élvezni zenészek vagy éppen zenetanárok, és őket aztán nem lehet zenét nem szeretőknek mondani.

Új hozzászólás Aktív témák