Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz alphamooncam #27828 üzenetére

    "... Kúria valószínűleg tudja milyen döntést kellett volna hozni. Azt azért nem szívesen írja le szakmabeliről hogy hülye ahhoz amit csinál, mert ezzel lejárat olyanokat is akiket nem kéne."

    A magas szinten álló hatóságok, szervezetek, stb. szerepét sokan sokszor rosszul értelmezik.
    Vegyük példának a járművezetési vizsgák vizsgabiztosát. A feladata eldönteni megfelelt-e az illető a vizsgán, vagy sem. Ami nem feladata: elmagyarázni mit és miért kellett volna csinálni, vagy megtanítani az illetőt vezetni.

    Mindenféle felügyeleti szervnél, ellenőrző hatóságnál, stb. rendszeresen felmerül igényként, hogy ha szerintük nem jó, akkor hogyan kellene jól csinálni? Magyarázzák már el, adjanak tájékoztatást. Viszont nem ez a feladatuk. Arra ott vannak a képzést végző szakemberek, a tanácsadó cégek, stb.

    Ahogy egy közlekedési rendőr is megbírságol, és jegyzőkönyvbe rögzíti a tényeket amit tapasztalt. Ha nem tetszik valami, majd jogászok megvizsgálják. De nem a rendőrtől kell elvárni a KRESZ oktatását, vagy annak jogi értelmezését.

    Az én látáspontom szerint a Kúriának nem is kellene tudnia mi lenne a tökéletes döntés. Hanem ami az asztalára került, az úgy helyes, vagy sem. Elbírálja és megindokolja. De nem feladata válaszokat adni olyan kérdésekre, amiket fel se tettek, még ha az lenne a helyes irány, akkor sem. Vagy minősítsen másokat.

Új hozzászólás Aktív témák