Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz RexpecT #11611 üzenetére

    Pont ezaz, hogy ennek nem az a lényege, hogy jól járj, hanem hogy ne járj rosszul.

    Sejtettem hogy ebbe beleköt valaki, ezért volt is utána a zárójeles megjegyzés, csak azt már nem copyztad :)

    Tfh. az egyik fél 2× annyit keres mint a másik, ennek fényében többet vállal a közösből, de még emellett is jelentős összeget letud rakni, és mondjuk 10 év múlva tud venni mondjuk még egy kis lakást. Akkor igazságos, az, hogy az is fele részben a másik felé lesz? Szerintem nem.

    Ezt ennyi alapján hogy lehetne már megmondani? Miért csak pénzben mérhető, hogy a másik fél mit nyújt? Miért házasodik egyáltalán össze vele az egyik fél, ha csak ebben keres igazságot, de az egyéb dolgokat nem nézi? Vagy azért nem nézi, mert azok nincsenek is? Akkor megint csak nem világos, hogy honnét jött a házasodás ötlete. Ha úgy érted, hogy évekig minden egyensúlyban van, aztán hirtelen elcsesződik a másik fél miatt (ez is megérne egy misét, hogy hogy lehet egy kapcsolatban csak egyetlen fél a hibás, egy kialakult helyzetért vagy viselkedésért, de ez már tényleg messzire vezet), arról már megírtam a véleményem. Szerintem ebben az esetben inkább befektetni kell, nem anyakönyvvezetőhöz/templomba menni.

    Gyerekvállalás szerintem rossz példa, mert ott nem tudsz a fogantatás előtt kitölteni egy szerződést, hogy ha ezt aláírod, akkor biztos nem lesz semmi baja a gyereknek.

    Az én szemszögemből azért jó példa, mert attól, hogy a lehetőség nyitva áll, még nem kívánok élni vele. Szerintem te is tudnál mondani olyan jogi lehetőséget, ami adott, az elveid miatt vagy morálisan mégsem tudod elfogadni, ezért meg sem fordul a fejedben hogy alkalmazd.

    Részemről amúgy vége az offnak, nagyon túl lett ez már tolva itt :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák