Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    Blogolás folytatódik. Sokak örömére dobnom kell a Voidot. Az oka, hogy nem csak hogy sok minden nem elérhető a tárolójában, de le se lehet rajta fordítani normálisan.

    Itt most nem csak a múltkor Karloszka Vegyipari Kombinát alkotására és a SageMath-os fiaskóra gondolok, bár annak se örültem, de mint kiderült, a Termite pl. hiába fordul le hiba nélkül, hibásan jelenít meg egyes karaktereket, pl. az = karakter helyett szóköz jelenik meg, meg a vim helpben is egyes karakterek összecsúsznak egyfajta furcsa nyílkarakterrel. Pedig újrafordítottam, teljesen elölről git clone-ozva a kódját, és a függőségét, a VTE-ng-t is újrafordítottam, ami megint hibaüzenet nélkül lefordult. Nem lenne ellenemre, hogy fordítgatni kell (annak ellenére, hogy nincs sok értelme, erre használhatnék Gentoo-t is), hanem ez így gáz, hogy minden egyes program, ami nincs benne a tárolóban, vagy nem fordul, vagy ugyan lefordul jelzett hiba nélkül, de bugos lesz. Mert még csak 1-2 dolog nem fordult, arra azt mondtam, hogy én vagyok béna, majd fejlődök, türelmesen próbálkozok. De így, hogy az is, ami látszólag rendben fordul, bugos lesz, ezzel már nem tudok mit kezdeni, ezen nincs mit tanulni. Ezen a ponton azt sem értem, hogy mi egyáltalán a hiba, pl. a Termite miért nem jó. Próbáltam újrafordításon kívül azzal is próbálkozni, hogy a kompozitort kikapcsolom, meg újratelepítettem a vonatkozó betűtípust is (Fantasque Sans Mono). Továbbra sem jó, és nem is ez a baj, hanem hogy nem értem mi hibádzik.

    Az gyanús, hogy az Archban lévő termite bináris 470 KB körül van, ami Voidon fordul, az 74 KB mindössze. Jó, ezt lehetne magyarázni, hogy ez dinamikusan lett fordítva, nem lett belefordítva néhány lib, az külön van, meg nincs benne debug symbols, de akkor is nagy eltérés. Lehet ez a gond, az Archban belefordítanak valamit még pluszban.

    Az Archra visszaváltást majd jövő hétvégén ejtem szerintem meg, addig nem lesz rá időm, mert egy csomó új konfigfájl és script van, amit előbb át kell vinnem, meg fel kell frissítenem az Arch-telepítésem, ami a másik partíción megmaradt, mert majd 2 hónapja nem frissítettem.

Új hozzászólás Aktív témák