Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz Vesa #101189 üzenetére

    Ezt nagyon nem szeretem ervnek: "Ha pedig nem tudja fizetni, és végtörlesztésre sincs meg a keret egyben, akkor viszik a házat a család feje fölül."
    A valosagban ez csak azert van lathato mennyisegben, mert elhitettek a hitelfelvevokkel, hogy a bankok gonoszak, es amint nem tudja [konnyen es/vagy teljes osszegben] fizetni, az egybol azzal jon hogy mindenki mas (de foleg a bank) a hibas, kizarja az egesz problemat majd lesz valahogy, minket meg kell menteni alapon. Ha normalis egyuttmukodes menne a bankkal _egyeni_ valtozasnal, akkor - nyilvan nem azonos szinvonalu de - lakhatast meg lehetne oldani. [En ezert nem ertettem a "sajatban" marados hitelprogramot, mar nem is tudom milyen nemzeti kezelo altal.]
    Az mas, amikor a gazdasagi kornyezet miatt egyszerre sokan vannak hasonlo problemaban, de amig a tobbseg nem tanul meg elfogadni es lepni, addig a proaktivaknak me'g mindig elonye van ilyen szituacioban is. (Ha az en fizum kiesne, aka'r elek aka'r nem, csalad kitanitva hogy elso hogy eladni a hazat - pedig hitel mar kvazi nincs rajta - es venni egy panelt, maradekot beosztani es akkor kezdeni el szamolgatni.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák