Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz PredatorZoli #106259 üzenetére

    Uh, köszi neked és mindenki másnak is a válaszokat! Azért még emésztenem kell őket. :B

    Generalinál vagyok. Apukám lényegében csak az én egészségpénztáramat tudná használni adóvisszatérítéshez, ő nyugdíjas, tesómnál most érdemi SZJA befizetés nincs (idén szült), más meg nincs, akinél kedvezményezett lehetne. Meg őszintén szólva nem is nagyon piszmognék ilyesmivel, elég ügyintézés lenne a sajátomon ezt átfolyatni, nem hogy még másokét is kezelni... Szóval az a keretfeltétel, hogy csak egy EP van.

    Ha jól értettem (de egyeztetek még majd vele) a 2+ milla csak az első számla lenne... (implant fogsora lesz, használt autó árába fog fájni végül). Szóval amit írtok kezelés ütemezésére jó ötlet, de sajnos már az első kör kiüti 2 évnyi limitemet, ennek az első számlának az összegét lenne ideális szétdobni idénre + jövőre egy EP-n, a következő körnél majd ráérek agyalni, azt át tudnám-e valahogy tolni 2025-re.

    Ez a 2 részletben befizetés jól hangzik, így hogy mondjátok rémlik olvastam már, Generalinál van is ilyen (most nem találom a hülye oldalukon hirtelen, mintha fél év lenne a határidő az meg már teljesen jó, az már jövő év).

    Az amúgy miért jó, hogy megvárom jövőre a kiutaltatással a visszatérítést is? Nem lenne jobb minél hamarabb és bedugni pl. PMÁP-ba az összeget, hogy addig is kamatozzon?

    #106261 Kobe
    van részleges teljesítés is az EP-knél de 1 számlát max 2 részletben fizetnek
    ha befizetsz 750-et, és leadsz 2M számlát, akkor a 750et kifizetik, de az 1.25-öt max már csak 1 részletben......szóval ha véletlen következőre csak 500at fizetsz be, akkor annyit fizetnek ki autoamtikusan és a számla fennmaradó része bukta, arra már 3. kifizetést nem csinálnak (leglaábbis MBH nem, meg 1-2 másik EP sem)

    Igazából ez így nekem tök jó is lenne. Tehát ha jól értem az "átfolyatásos módszeredet": beadom a számlát, befizetek 750k-t és azt vissza is kapom idén, erre jön jövőre a 150k visszatérítés. Jövő év elején meg befizetek még 750k-t, visszakapom azt is, erre jön majd 2025-ben a 150k. A számla fennmaradó összege meg simán ignore, ezen nem fog anyázni az EP, igaz?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák