Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    Ha már hitelkártya téma: aki hitelkeretből államkötvényezik az hogyan intézi a napi költéseit? Mert ha bankszámláról megy a költés (=pár heti költőpénz rajta áll) akkor az nagyban rontja a matekot... Vagy itt most hitálkártyák halmozásáról van szó, egyik a "költős", ami aztán a fizuból lesz visszatöltve normál módon, a többi meg állampapíros szórakozásra van fenntartva?

    Elérhető hitelkeret megállapításánál mit néznek a bankok? Nekem pl. van egy lakáshitelem meg ha minden jól megy, közeljövőben lesz még egy babaváró is, az mennyire zavar be? Illetve fordított irányban ezek a halmozott hitelkártyák mennyire fognak bezavarni ha a jövőben esetleg jönne olyan hitel lehetőség amit érdemes lenne kihasználni? (Legyen az ingatlanhitel, babaváróhoz hasonló állami csoda vagy akár csak 0% THM áruhitel valami drágább cuccra).

    Kérdés apropója: mindig is ódzkodtam a hitelkártyáktól ezért korlátozott a tudásom ezen a téren. Tudom, hogy lehet jól is csinálni és nem ördögtől való, de a visszatérítéses apróért én sose akartam egy nagy adag kockázatot meg újabb bürokratikus rabigát a nyakamra venni. Ilyen kamatok mellett viszont már egy havi költőpénzt se szívesen tartok számlán, az elmúlt 2 év inflációja meg rengeteg magánéleti "rendkívüli" költésem viszont totál tervezhetetlenné tette a pénzügyeimet, rendszeresen szoptam be, hogy nem tudtam fizetni hirtelen, mert leürült a kártyám. Hitelkártya ezeket a gondjaimat teljesen megoldaná, szóval "költős" kártyát tuti csináltatok az ősszel, csak akkor már felmérném, mik a lehetőségeim, menjek-e "tovább".

Új hozzászólás Aktív témák